Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Afganistan: Armata americană a declanșat o operațiune în urma căreia au fost uciși peste 50 de talibani și mai mulți lideri ai acestora

www.digi24.ro
soldați Afganistan

Armata americană a ucis cel puţin 50 de talibani în cadrul unui atac lansat recent în oraşul afgan Farah, a anunţat miercuri comandantul Forţelor americane şi ale NATO în Afganistan, generalul John Nicholson, relatează AFP, informează Agerpres.

După ce i-a respins din Farah, armata afgană şi forţele americane i-au urmărit, a spus generalul Nicholson într-o teleconferinţă cu jurnalişti la Pentagon. Sub supravegherea puşcaşilor marini, talibanii s-au întors în fieful lor din Helmand (sud).

Ei au fost reperaţi la 24 mai într-o clădire cunoscută ca fiind un centru de comandă al talibanilor în localitatea Musa Qala.

Vezi și: Șase polițiști morți și opt civili răniți în urma unui atac efectuat de talibani

Acest grup de talibani era "foarte implicat" în trafic cu droguri, a explicat generalul american. "Nu aş spune că această operaţiune are o importanţă strategică, dar este, fără îndoială, de importanţă locală'' pentru sudul Afganistanului, a precizat el.

Într-un comunicat, comandamentul american din Afganistan a precizat că în atac au fost ucişi peste 50 de talibani, între care numărul 2 al talibanilor care controlează Helmand, Abdul Manan, numeroşi lideri ai unor districte şi lideri din provinciile Kandahar, Kunduz, Herat, Farah, Uruzgan şi Helmand.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.