Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia pentru Imigraţie şi Vămi din Statele Unite a arestat 101 persoane la Los Angeles pentru încălcări ale legislaţiei privind imigraţia

www.burntorangereport.com
arestat, cătușe, reținut

Agenţia pentru Imigraţie şi Vămi (ICE) din Statele Unite a arestat 101 persoane la Los Angeles pentru încălcări ale legislaţiei privind imigraţia, într-o operaţiune la nivel naţional vizând aşa-numitele "oraşe sanctuar", a relatat joi postul de ştiri ABC 7, scrie agerpres.ro

Potrivit postului american, citat vineri de agenţia Xinhua, operaţiunea cu numele de cod "Operation Safe City" a fost încheiată miercuri şi aproximativ 500 de persoane au fost arestate în întreaga ţară în ultimele zile. 

Potrivit ICE, operaţiunea s-a concentrat asupra oraşelor şi regiunilor unde "ofiţerii serviciului de deportări al ICE nu au acces în închisori şi jurisdicţii pentru a intervieva suspecţi de încălcări ale regimului imigraţiei". 

În afară de Los Angeles, raiduri au avut loc la San Francisco şi San Jose în California şi în alte state, precum Illinois, Colorado, New York, Oregon şi Massachusetts. 

Departamentul de Justiţie american a întărit măsurile împotriva imigraţiei ilegale după ce Donald Trump a fost învestit în funcţia de preşedinte în ianuarie. Dar aplicarea lor a fost îngreunată de "oraşele sanctuar". 

Departamentul de Justiţie a ameninţat atunci că va tăia fondurile federale către aceste oraşe, însă această iniţiativă a fost contestată de mai multe "oraşe sanctuar", între care Los Angeles, San Francisco şi Chicago, care au intentat procese împotriva departamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.