Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ai datorii la FISC? Nu mai ieși din țară, noua lege din SUA

barack obama

Ai datorii la Fisc? Nu mai ieşi din ţară. Asta e noua lege din Statele Unite. Lovitură pentru datornicii americani. Cei cu datorii la fisc de peste 50.000 de dolari rămân fără paşapoarte, din 2016. Detaliile administrative sunt puţine. Legea poate însemna că Departamentul de Stat nu va emite un paşaport nou pentru un datornic, nu îl va înnoi sau chiar l-ar putea revoca. Departamentul de Stat va acţiona, în mod evident, la sesizarea fiscului (IRS). Legea va limita astfel călătoriile în străinătate ale persoanelor care nu şi-au plătit taxele şi impozitele, dar ar putea fi afectate şi călătoriile aeriene interne, din cauza unor noi prevederi legate de introducerea unor standarde naţionale pentru actele de identitate, care nu au fost adoptate de toate statele federale.

Citeşte şi: Victor Ponta, înţepat de un fost prieten: 'Creşterea economică nu foloseşte la nimic'

Este vorba despre statele Louisiana, Minnesota, New Hampshire şi New York (care beneficiază de o excepţie). Lista persoanelor afecte de măsură va fi realizată de IRS, care va aplica un prag de 50.000 de dolari de taxe federale neachitate, sumă care include şi penalităţile şi dobânzile. Mai mult decât atât, dacă o persoană va contesta impozitele datorate, pe cale administrativă sau în justiţie, acest fapt nu va influenţa decizia de anulare a paşaportului.

Citeşte şi: Cine este teroristul Beke Istvan Attila: Dezvăluiri despre omul care a pus pe jar România

Măsura va fi anulată dacă datornicul îşi plăteşte taxele conform unui acord de eşalonare. Reglementarea nu este limitată la cazurile penale, în care autorităţile consideră că este vorba de evaziune fiscală. Libera circulaţie este un drept fundamental, atât între statele federale cât şi la nivel internaţional, şi nu este clar dacă legea va trece dacă va fi contestată din punct de vedere constituţional, anunţă mediafax.

Citeşte şi: Încă un greu dus cu cătuşe la DNA: Are legătură cu dosarul lui Ioan Oltean

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.