Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida Căruceru: 'Agricultură în România, de la români pentru români. De ce avem nevoie de produse românești în magazine'

arhiva personala
Aida Căruceru

Deputatul Aida-Cristina Căruceru (Grupul parlamentar al PSD), secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, a arătat marți, 16 aprilie, în declarația sa politică:

"Poate că unii dintre dumneavoastră știți deja, poate că alții află abia acum, dar la finalul săptămânii trecute, o informație foarte importantă era făcută publică în România: Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a aplicat amenzi în valoare de peste 1,75 milioane de lei în urma controalelor care au vizat comercializarea fructelor și legumelor în marile lanțuri de magazine. Au fost identificate 177 de tone de fructe și legume care nu se încadrau în prevederile legale."

"Iată, deci, că PSD este îndreptățit atunci când susține că românii sunt tratați de către marile lanțuri comerciale, toate cu capital străin, drept cetățeni de mâna a doua: pentru că cetățenilor români le sunt oferite nu doar produse care au o calitate diferită față de cea din Vest, dar le sunt comercializate fructe și legume care nu sunt potrivite pentru consum. Pe aceste produse de calitate inferioară se duc banii munciți din greu de către salariații români sau pensiile obținute după zeci de ani de muncă de către bunicii noștri", a declarat deputatul PSD Aida Căruceru.

Deputatul PSD a precizat: "Consider nedrept ca românii să fie nevoiți să cumpere alimente de calitate îndoielnică, în condițiile în care potențialul agricol al României este unul enorm și în condițiile în care putem să producem mâncare bună și sănătoasă, aici, în țara noastră. Firește, pentru ca pe farfuriile românilor să ajungă alimente românești, este nevoie de politici publice clare și curajoase. Exemplu în acest sens stau și controalele ANPC, dar și politicile agricole ale Guvernului României, așa cum este programul de tomate românești. Acest program reprezintă un model despre ce se poate face concret pentru a sprijini agricultorii români, atunci când există voință politică și pricepere administrativă. Programul pentru tomate începe în 2019 pentru al treilea an consecutiv, după ce în anul 2018 a reunit 16.550 de cultivatori înscriși, cu o producție anuală de 885.000 de tone de roșii."

Citește și: Claudia Țapardel: 'România, victima jocului politic murdar al Popularilor Europeni'

De asemenea, deputatul Aida Căruceru a explicat importanța acestui program: "Concret, se oferă ajutor financiar beneficiarilor în valoare de 3.000 de euro pe an, sprijinindu-se cultivarea tomatelor în sere și solarii, astfel încât să se asigure necesarul consumului de roșii din producția autohtonă. Este o măsură care a fost asumată prin Programul de guvernare, care are scopul de a oferi românilor, în extrasezon, produse cultivate în România, dar și de a susține investițiile în zone rurale, permițând astfel crearea de locuri de muncă în legumicultură și, totodată, încurajarea tinerilor în acest domeniu."

În încheiere, deputatul PSD Aida Căruceru a transmis un mesaj de susținere: "Mă alătur colegilor mei din PSD și din Guvern care consideră că cetățenii României merită mai mult decât să fie considerați doar o simplă piață de desfacere. Cred că românii merită un tratament demn, cred că merită să se bucure de o calitate a vieții ridicată, iar cu banii munciți din greu merită să-și cumpere alimente sănătoase și de calitate. Dacă asta înseamnă ca PSD să poarte o luptă politică cu reprezentanții diferitelor grupuri de interese sau cu marile companii multinaționale, atunci accept această luptă, pentru că din acest motiv ne-au votat românii în decembrie 2016: să luptăm pentru ei, nu împotriva lor!", potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.