Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida-Cristina Căruceru, despre programul 'Investește în tine': 'Acest program reprezintă o măsură clară și concretă de ajutor adresată tinerilor acestei țări'

Aida Caruceru PSD

Deputatul PSD, Aida-Cristina Căruceru, anunță oficial că a luat start programul guvernamental “Investește în tine” și susține că investițiile în resursele umane, cu accent pe generațiile tiner, reprezintă un angajament solid pentru dezvoltarea societății și pentru creșterea nivelului de trai.

Deputatul Aida-Cristina Căruceru (Grupul parlamentar al PSD), secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați a arătat în declarația susținută miercuri, 17 octombrie: „Investițiile în resurse umane, cu accent pe generațiile tinere, reprezintă un angajament solid pentru dezvoltarea societății și pentru creșterea nivelului de trai. Este un fapt dovedit că investițiile în tineri, în special în partea de început a vieții lor, oferă rezultate foarte bune în ceea ce privește parcursul lor profesional, în formarea lor ca buni specialiști și buni cetățeni. Practic, investițiile în tineri oferă rezultate pozitive la nivelul întregii societăți și întregii economii, face posibil ca aceștia să se bucure de un nivel de trai mai ridicat, să profite de oportunități și să-și întemeieze o familie. În această notă, vreau să salut oficial faptul că, din această săptămână, mai precis începând de luni, 15 octombrie, a luat start programul guvernamental “Investește în tine”, un program prin care tinerii cu vârstele cuprinse între 16 și 26 de ani pot obține credite la care dobânda să fie suportată integral de la bugetul de stat și la care nu se va percepe niciun comision pentru rambursare anticipată”, a declarat Aida-Cristina Căruceru.

Deputatul PSD de București a explicat importanța acestui program: „Acest program reprezintă o măsură clară și concretă de ajutor adresată tinerilor acestei țări, permițându-le să-și creeze condițiile educaționale sau materiale necesare. Sumele obținute prin creditele derulate sub umbrela programului “Investește în tine”, pot fi folosite pentru cheltuieli în educație, sănătate, investiții, imobiliare, cultură, sport și pot fi efectuate de oricare dintre membrii familiei beneficiarului. Mai mult, dacă cei care cer împrumutul sunt și salariați, ei pot solicita o sumă suplimentară, pe lângă creditul inițial. Pentru studenți, programul oferă un avantaj important, în sensul în care anii de studiu vor reprezenta perioada de grație pentru această finanțare, adică plata propriu-zisă va începe după finalizarea studiilor, iar sumele de bani pot fi folosite pentru îmbunătățirea pregătirii profesionale sau pentru acces la diferite servicii de sănătate și activități sportive”.

Deputatul PSD Aida-Cristina Căruceru sprijină acest demers: „Sunt un om tânăr, așa că știu bine cu ce se confruntă cei din generația mea, știu bine câte idei deosebite au și cu cât de mult entuziasm abordează începutul vieții lor profesionale sau de familie. Și mai știu că aceste idei speciale și acest entuziasm au nevoie de finanțare. Programul acesta le permite tinerilor să aibă capitalul necesar pentru a-și atinge potențialul și pentru a-și construi o viață frumoasă aici, în România”.

În încheiere, deputatul PSD a transmis: „În aceste momente, sunt bucuroasă că sunt membru al Partidului Social Democrat și că în decembrie 2016 le-am spus tinerilor români să îndrăznească să creadă în bine, pentru că iată, aceste promisiuni se transformă, încet-încet, în realitate!”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.