Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aida-Cristina Căruceru: 'PSD are toate motivele să fie mândru de ceea ce a făcut la Guvernare'

Aida Caruceru PSD

Deputatul PSD Aida-Cristina Căruceru, secretar al Comisiei juridice, de disciplină și imunități și vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați: „La jumătatea mandatului, PSD are toate motivele să fie mândru de ceea ce a făcut la Guvernare. Urmează repriza a doua, în care vom continua dezvoltarea României! În decembrie 2016, PSD câștiga alegerile parlamentare la un scor istoric și prelua guvernarea țării. Atunci, cetățenii au făcut diferența între vorbe și realitate, au votat pentru creșterea economiei, pentru mai mulți bani în buzunarele lor. Au avut încredere să voteze un partid și un program de guvernare care, pentru prima dată în mulți ani, este orientat către oameni și nevoile lor. Acum, la jumătatea mandatului, a venit momentul să tragem linie și să încercăm să facem un bilanț. Vestea bună este că acest bilanț este unul pozitiv: economia a crescut, iar românii au mai mulți bani în buzunare. Ne-am respectat cuvântul și am făcut ce am promis.”

„România a atins cea mai mare creștere economică din Europa: 6,9% în 2017 și 4,4% în acest an. În premieră, Produsul Intern Brut al țării va fi mai mare de suma de 1.000 de miliarde de lei anul viitor. Este o creștere cu 33% față de anul 2016, când tehnocrații erau la guvernare. Am depășit Grecia, urmează Portugalia și Cehia. În ultimii doi ani, veniturile bugetare s-au mărit consistent, cu peste 60 de miliarde de lei, asigurându-se, astfel, fondurile care aduc mai mulți bani în buzunarele românilor. În ceea ce privește veniturile românilor, lucrurile sunt clare: Coaliția PSD-ALDE a crescut salariul minim net cu 36,5%, iar pe cel mediu net cu 17%. Valoarea punctului de pensie a fost mărită cu 26%, iar pensiile mai mici de 2.000 de lei au fost scutite de impozit. În plus, au fost eliminate contribuțiile de asigurări de sănătate pentru toți pensionarii”, a declarat deputatul PSD Aida-Cristina Căruceru.

De asemenea, deputatul PSD a menționat și alte măsuri majore adoptate: „Impozitul pe venit a fost diminuat la 10% pentru salariați. Toate acestea reprezintă un câștig real, serios, pentru milioane de români, cu mult peste inflația din ultimii doi ani. Puterea de cumpărare a crescut cu 17% și au fost reduse decalajele față de nivelul de trai european. Astfel, România a ajuns la 70% din media UE, față de 58% cât era acum doi ani. În prezent, peste 1,5 milioane de români câștigă peste 1.000 de euro brut lunar. O creștere importantă de venituri se înregistrează la bugetul asigurărilor sociale. Este rezultatul transferului contribuțiilor sociale de la firmă la angajat și efect al creșterii numărului de salariați: 5,5 milioane de salariați în REVISAL. În guvernarea PSD, șomajul în România a ajuns la un minim istoric și la un număr record de salariați: 6,5 milioane de contracte active de muncă și 100.000 de locuri de muncă în 2018. Medicii au astăzi salarii comparabile cu cei din Europa, ceea ce îi determină să profeseze în țară, iar pe mulți dintre cei plecați în străinătate să se întoarcă. În sănătate se acordă 33% mai mulți bani față de acum doi ani și cu 28% mai mulți bani în învățământ, față de guvernarea tehnocrată. Este cea mai clară dovadă că aceste domenii importante pentru societate: sănătatea și învățământul sunt prioritare în guvernarea noastră. Profesorii, personalul din administrație, cei din sistemul de apărare și ordine publică au, de asemenea, venituri mai mari în urma aplicării legii salarizării unitare.”

Citește și: PMP îi cere lui Liviu Dragnea să nu îi sărăcească pe români repetând greșelile lui Viktor Orban

Deputatul Aida-Cristina Căruceru susține faptul că: „PSD a preluat guvernarea plecând de la un grad de absorbție zero al fondurilor europene lăsat de guvernarea Cioloș: fără proiecte și fără instituții de acreditare. Am recuperat însă întârzierea, iar astăzi avem fonduri europene atrase de România în valoare de 6,4 miliarde de euro, adică 21% din totalul alocat, ceea ce ne plasează la mijlocul clasamentului european. Investițiile străine s-au consolidat și cresc an de an, ajungând la 4,6 miliarde de euro pentru primele zece luni ale anului 2018. Industria merge bine, fiind principalul motor al creșterii economice. Încurajăm afacerile prin măsuri simple și concrete: impozitul pentru microîntreprinderi este de doar 1%, iar pentru stimularea mediului de afaceri începe a doua ediție a Programului Start-up Nation, după ce anul trecut prin acest program s-au înființat peste 7.000 de firme și 20.000 de locuri de muncă.”

„Agricultura obține rezultate excepționale, care ne fac să primim atenție și recunoaștere europeană: suntem pe primul loc în Europa la producția de porumb și floarea soarelui. Tot pe primul loc în UE suntem la subvențiile agricole. Am făcut investiții majore în infrastructura esențială: sisteme de irigații, apă gratuită, sisteme de combatere a grindinei și în programele de sprijin, cum sunt cele pentru tomate, pentru zootehnie. Mai mult, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, puternic finanțat de guvernarea PSD-ALDE, mii de localități își rezolvă problemele esențiale: străzi asfaltate, canalizare, apă, școli și grădinițe”, declară deputatul PSD.

”Totodată, în turism am promovat cota de TVA de 5% și am acordat tichete de vacanță cu efecte foarte bune în acest prim an de aplicare. Sunt convinsă că aceste rezultate pozitive se vor vedea și mai bine anul viitor, când se vor aloca din nou tichete de vacanță. Guvernarea PSD a dublat fondul de burse, iar studenții au transport gratuit pe CFR. Tinerii pot primi credite fără dobândă pentru dezvoltare personală și instruire, în urma implementării Programului "Investește în Tine", susține deputatul Aida-Cristina Căruceru.

De asemenea, deputatul PSD de București susține faptul că: „Toate acestea sunt doar o parte din lunga listă de angajamente asumate și îndeplinite. Suntem la jumătatea mandatului. Avem multe motive să stăm cu fruntea sus: să arătăm oricui de unde am preluat România și unde am ajuns. Și avem la fel de multe motive să ne mobilizăm pentru cealaltă jumătate a mandatului, să reconfirmăm că PSD este cel mai mare, cel mai responsabil și cel mai bun partid al țării. Avem toate argumentele să le spunem românilor să îndrăznească să aibă în continuare încredere în România!”

În încheiere, deputatul Aida-Cristina Căruceru a ținut să transmită un mesaj important: „Am deplină încredere că peste alți doi ani de zile, atunci când românii se vor afla din nou în fața urnelor de vot, vor ști să facă diferența între cei care au făcut și au încercat să facă bine și cei care s-au opus, din răutate sau invidie, sau pur și simplu pentru că aveau o altă agendă politică.”, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.