Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Airbus, cel mai mare producător global de avioane pentru al doilea an consecutiv

Digi 24
Airbus A320

Airbus a livrat peste 560 de aeronave în 2020, conform datelor care urmează să fie verificate şi surselor din industria aviatică, extinzându-şi dominaţia asupra rivalei Boeing, care încă se confruntă cu probleme legate de modelul 737 MAX, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: DOLIU în muzică! A murit autorul piesei You'll Never Walk Alone: soţia sa, fiicele şi nepoţii sunt devastaţi

Dacă datele se confirmă, Airbus va fi pentru al doilea an consecutiv cel mai mare producător global de avioane.

În următoarele zile, grupul aeronautic european ar urma să anunţe comenzile şi livrările din 2020, iar reprezentanţii companiei nu au dorit să facă declaraţii înainte de publicarea lor oficială.

Livrările totale ale Airbus ar urma să scadă cu aproximativ o treime anul acesta, pe fondul diminuării semnificative a cererii, ca efect al pandemiei de coronavirus (COVID-19), şi al restricţiilor de călătorie.

În primele 11 luni din 2020, Boeing a livrat 118 aeronave, în condiţiile în care modelul 737 MAX nu a putut fi folosit aproximativ 20 de luni, ca urmare a două accidente ce au provocat 346 de morţi. În noiembrie, Agenţia Uniunii Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) şi Autoritatea Federală pentru Aviaţie din SUA (FAA) şi-au dat acordul preliminar pentru ca avioanele Boeing 737 MAX să poată zbura din nou.

Cererea extrem de redusă pentru călătorii aeriene, din cauza pandemiei, a afectat semnificativ comenzile noi. Airbus se aşteaptă ca traficul aerian să revină la nivelul de dinaintea pandemiei între 2023 şi 2025.

Airbus, companie care are aproximativ 135.000 de angajaţi la nivel global a anunţat la finele lunii iunie că intenţionează să elimine 15.000 de locuri de muncă până la finele verii 2021, dintre care o treime în Franţa, pentru a face faţă reducerii călătoriilor cu avionul.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.