Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALARMANT India a descoperit o NOUĂ tulpină Covid-19: Delta Plus

timesofisrael.com
vaccin covid-19 coronavirus sars-cov-2

O nouă tulpină a Covid-19 a fost descoperită în statul indian Maharashtra. Varianta a fost numită „delta plus”, potrivit The Hindustan Times.

Un total de 20 de cazuri de infecție cu noua variantă a tulpinii (B.1.617.2.1) au fost detectate în patru districte ale statului Maharashtra (Sindhudurg, Ratnagiri, Palgar și Jalgaon). Probele au fost trimise pentru studierea genomului și a caracteristicilor epidemiologice ale virusului mutant.

Ministrul de stat al Sănătății, Rajesh Tope, deși a confirmat primirea raportului de secvențiere a genomului Institutul de Genomică și Biologie Integrativă, a refuzat să discute problema până luni dimineață. „CSIR-IGIB a pregătit un raport pe baza eșantioanelor colectate de la pacienții cu coronavirus din toate zonele statului. Conținutul raportului va fi discutat în cadrul unei reuniuni de luni și se vor trage concluzii", a spus el.

La sfârșitul lunii martie , în India a fost descoperită o nouă variantă a coronavirusului cu dublă mutație, cunoscut și sub denumirea de B.1.617. Această variantă este mai contagioasă decât coronavirusul „obișnuit” SARS-CoV-2, identificat pentru prima dată în provincia Wuhan din China la începutul anului trecut. Înainte de aceasta, au apărut variantele „britanice” și „braziliene” ale coronavirusului, care, de asemenea, diferă în ceea ce privește infectivitatea crescută în comparație cu cel din Wuhan.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.