Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Albatroși echipați cu dispozitive de monitorizare GPS pot fi folosiți pentru a detecta vasele de pescuit ilegale

pescuit

Albatroși echipați cu dispozitive de monitorizare GPS pot fi folosiți pentru a detecta vasele de pescuit ilegale, metoda fiind eficientă și convenabilă din punct de vedere financiar, potrivit unui studiu citat de smithsonianmag.com, anunță MEDIAFAX.

Albatrosul are cea mai mare deschidere a aripilor dintre toate păsările existente, anvergura fiind de 251- 350 de centimetri, și poate atinge o viteză de 80 de kilometri pe oră, acoperind întinderi vaste de apă.

Citește și: Medicii de la UPU Bacău și-au dat DEMISIILE, după ce medicul care a tratat studentul întors din China a fost amendat

Adevărate "santinele ale mărilor", potrivit ornitologului Henri Weimerskirch, de la French National Center for Scientific Research, aceste păsări au fost alese pentru un proiect insolit, acela de a monitoriza vasele de pescuit ilegale.

Astfel, 200 de albatroși din specia Diomedea Exulans au fost echipați cu sisteme de monitorizare, iar rezultatele metodei au fost prezentate într-un studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

Autorii proiectului spun că metoda este una convenabilă din punct de vedere financiar și eficientă, mai ales în condițiile în care detectarea vaselor de pescuit ilegale este dificilă, nefiind suficiente resurse și infrastructură.

Coordonatorul studiului, Samantha Patrick, biolog marin de la Universitatea din Liverpool, Marea Britanie, a explicat că păsările sunt atrase de vapoare pentru că sunt o potențială sursă de hrană.

Citește și: Daniel Funeriu, IEȘIRE NERVOASĂ la adresa lui Tudor Gheorghe: Mizerabile rapsod! Pune-te, mă, în genunchi în fața copiilor acestei țări și cere-le iertare!

Studiul s-a desfășurat timp de șase luni, în Crozet, Kerguelen și Amsterdam, trei insulițe îndepărtate din Oceanul Indian.

Potrivit estimărilor oficiale, o cincime din peștele de pe piață este pescuit ilegal, iar metoda afectează economia globală cu până la 20 - 30 de miliarde de dolari anual.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.