Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALDE lansează un atac INDENDIAR la adresa lui Cătălin Predoiu: să se uite pe ultimul sondaj CURS

Inquam Photos / Octav Ganea
catalin predoiu

ALDE îl critică dur pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, cel care a publicat datele unui sondaj în urma consultării magistraților și din care reiese că aceștia doresc desființarea SIIJ. ALDE îi recomandă lui Predoiu să citească ultimul sondaj CURS, cel în cadrul căruia se arată că majoritatea cetățenilor susțin Secția Specială.

Citește și: Dan Barna: Moțiunea de cenzură va pica pentru că jumătate din parlamentarii PSD nu mai prind un nou mandat / E nevoie de ALDE și Pro România pentru anticipate

”Dl Predoiu a dat publicității un sondaj făcut printre magistrați cu privire la Secția Specială. Coincidență sau nu, datele sondajului erau în sensul celor pe care dl Predoiu le susține. A-i întreba pe procurori dacă vor desființarea Secției Speciale e ca și cum i-ai întreba pe elevi dacă ar vrea să stea numai în vacanță.

Dacă tot îi place dlui Predoiu să vorbim despre sondaje, despre percepții, atunci poate dl ministru este interesat și de ce spun românii despre sistemul de justiție pe care îl patronează.

Dl Predoiu se poate informa dintr-o cercetare sociologică în care românii au avut următoarele opțiuni:

1) Întrebați fiind dacă ei consideră că justiția este independentă în România, 74% dintre respondenți au spus că NU!

2) La întrebarea „Considerați că procedura penală actuală permite abuzuri ale procurorilor?”, 65% au răspuns DA! În continuare, întrebați cum văd ei rezolvarea acestei situații, 62% au spus că ar trebui o lege mai strictă cu privire la răspunderea magistraților!

3) Românii au o altă opinie față de magistrații pe care i-a consultat ministrul Predoiu cu privire la Secția Specială. Astfel, 64% dintre respondenții la sondajul CURS au spus că Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor Comise de Magistrați NU ar trebui deființată!

4) În același timp, 86% dintre respondenți au spus că sistemul judiciar ar trebui să pună mai mult accent pe recuperarea banilor decât pe pedeapsă, iar 69% consideră că procurorii cărora le sunt achitați definitiv inculpații ar trebui dați afară din procuratură.

Așa cum spuneam și ieri, Ministrul Justiției se află în această funcție pentru a rezolva problemele din justiție! Dacă dl Predoiu chiar vrea să soluționeze problemele din justiție, poate că ar trebui să arunce un ochi și pe opiniile exprimate de români.”, arată un comunicat al ALDE.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.