DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Alegerile parlamentare 2016. Diaspora!

În urma evenimentelor care vor avea loc în perioada următoare, situație în care partidele politice se vor îndrepta către alegatorii români aflați în străinătate cerând-le votul de încredere pentru mandatele parlamentare ale circumscripției 43, anticipez mari surprize în privința rezultatelor electorale având în vedere listele candidaților pe care partidele parlamentare și neparlamentare le vor prezenta cetățenilor români cu drept de vot!

 

Deloc de neglijat nu este nici prezentarea candidaturilor independente ale cetățenilor români care se vor prezenta în fața alegatorilor diasporei.

 

De asemenea, rezultatul politic la urne, va fi suficient de fărâmițat, altfel încât, partidele politice nu vor spera la mai mult de câștigarea a doi deputați, în cel mai fericit caz și mă refer aici chiar la cele mai fericite, aproape imposibile situații, așa cum stau lucrurile în acest moment.

 

Românii din diaspora vor analiza cu mare atenție toată activitatea parlamentară a celor care îi reprezintă în acest moment în Parlamentul României, doi senatori și patru deputați, precum și motivarea reală a componenței listelor pregătite deja pentru viitoarele candidaturi!

 

Diaspora a acordat șansa până în prezent a două personalități politice pentru a deveni președinți de stat, iar în mod cu totul și cu totul cunoscut, tot până în prezent și ținând cont de anumite considerente cu totul și cu totul speciale, conjunctural politice, diaspora a garantat prin vot reprezentarea parlamentară în favoarea uneia sau alteia din construcțiile politice regăsite anterior în peisajul politic recent, reflectat de culoarea partidelor politice, ca ofertă electorală.

Mai nimeni nu si-a pus întrebarea de ce ar vota românii din diaspora fie partide de dreapta, fie partide de stânga, atâta vreme cât partidele politice vor trimite candidați nereprezentativi, neaparținând comunităților românești din diaspora, dovedind prin exemplul personal, legăturile directe cu diaspora românească, prin anii trăiți în interiorul comunităților, ca primă condiție, apoi, demonstrând prezența în străinătate prin anii trăiți alături de cei cărora le cer votul. A veni în fața cetățenilor și a le cere votul după ce nu ai și trăit alături de ei, reprezintă aproape o blasfemie!

Va urma, potrivit trendului politic și aranjamentelor de ocazie în interiorul partidelor, a unora dintre ele, o prezentare a unor „politicieni” aleși pe sprânceană, fără legături concrete cu diaspora, în încercarea de a transforma organizațiile politice dedicate diasporei în adevărate Batalioane Disciplinare, ignorând total doleanțele și politice și economice și sociale etc. ale celor care trăiesc în diaspora și care trimit minim 10 milioane de Euro zi de zi către România.

Merită diaspora o astfel de umilință? Nu cred! Este mesajul cel mai nesănătos din cate ar putea exista din partea oricărui partid politic, rostogolit în fața românilor din diaspora, în semn de un dispreț profund față de ceea ce înseamnă și reprezentare în adevăratul sens al cuvântului!

Merită peste patru milioane de români din diaspora să fie reprezentați la București de persoane care au calcat prin diaspora doar în vacanțe, satisfăcând-si orgoliul de politicieni de ocazie, rezultați în arealul politic destinat diasporei de pe urma eșecului în toate formele sale întâlnit în organizațiile de origine ale partidelor care ii promovează insistent, refugiați de compromis în interiorul unei organizații de partid pentru diaspora?

Vom avea o toamna incendiara, în care românii din diaspora își vor răcori setea de vot cât pentru cel puțin un mandat prezidențial datorat și a unor mandate parlamentare pe măsura rezultatelor primite sau nu în beneficiul diasporei în toți acești ani.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.