Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Dughin a fost numit deseori 'creierul' Kremlinului, iar influența sa asupra lui Putin a crescut după uciderea fiicei sale

pressone.ro
Aleksandr Dughin

Aleksandr Dughin a fost numit de nenumărate ori "creierul" Kremlinului. Potrivit surselor citate de publicaţia Meduza, influența lui Aleksandr Dughin asupra lui Putin a crescut, dar acest lucru s-a întâmplat după uciderea fiicei sale, Daria Dughina, într-o explozie, scrie Rador.

În ultimele luni, blocul politic intern al Administrației Prezidențiale de la Kremlin, din Federația Rusă, a început să invite în mod frecvent filosofi și istorici ultraconservatori la ''discuţii'', la Kremlin, în primul rând, pe Aleksandr Dughin, Aleksandr Prohanov și Vardan Bagdasarian. Informaţia respectivă a fost confirmată pentru publicaţia Meduza de către două surse apropiate Administrației Prezidențiale Ruse, precum și de un analist politic apropiat conducerii Partidului Rusia Unită (partid aflat la guvernare în Rusia, n.r.).

Potrivit unor surse, aceste personalităţi invitate la Kremlin nu participă la întâlnirile consacrate unor aspecte specifice (cum ar fi de exemplu pregătirile pentru alegerile prezidențiale din 2024), ele poartă alt gen de discuţii, activiţăţile lor diferă de cele ale oamenilor politici ruşi.

''Cu ei au loc convorvbiri și întâlniri private, dedicate în mod special problemelor ideologice, despre care este obiectivul actual al Rusiei şi ce-şi doreşte ea'', a explicat una dintre sursele citate de Meduza, apropiate autorităţilor de la Kremlin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.