Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Aleksandr Lukaşenko numește Germania nazistă: 'A ucis unul din 3 belaruși și a împiedicat naşterea a milioane de copii'

FRANCE 24 English
Aleksandr Lukașenko

Preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, a trimis marţi Germania înapoi la trecutul său nazist, după introducerea de noi sancţiuni europene împotriva Belarusului care afectează mai ales importante surse de venit ale ţării, notează AFP.

"Ceea ce nu ne aşteptam este ca şi Germania să participe la acest complot colectiv", a spus Aleksandr Lukaşenko, cu ocazia comemorării a 80 de ani de la declanşarea invaziei URSS de către Al Treilea Reich, scrie Agerpres.ro.

"Nu ne-am aşteptat de la cei ai căror strămoşi au ucis unul din trei belaruşi şi au împiedicat naşterea a milioane de copii", a afirmat el.

"Au trecut 80 de ani au trecut, şi ce? Ce este, un nou război fierbinte?", a întrebat Aleksandr Lukaşenko.

"Vedeţi? Nu este simbolic? Au instituit sancţiuni peste noapte, sancţiuni economice împotriva oamenilor noştri şi întreprinderilor noastre. În noaptea de 22 iunie", a continuat el.

Uniunea Europeană, dar şi Statele Unite, Marea Britanie şi Canada au decis luni seară să pedepsească zeci de personalităţi şi întreprinderi având legături cu puterea din Belarus, ca represalii pentru interceptarea în mai a unui avion de pasageri de către Minsk pentru a aresta un opozant.

De asemenea, europenii au decis să lovească surse importante de venit ale Belarusului prin încetarea importurilor de produse petroliere şi anumitor tipuri de îngrăşăminte, precum şi a exporturilor de produse pentru fabricile de tutun din Belarus.

"Acestea sunt măsuri care vor afecta masiv Belarusul şi veniturile statului", a declarat luni ministrul german de externe, Heiko Maas, în cursul unei reuniuni a miniştrilor europeni de externe.

"Am o mare dorinţă să îl întreb pe domnul Maas (...). Cine eşti tu? Un german care s-a pocăit ieri sau un moştenitor al naziştilor?, a reacţionat marţi Aleksandr Lukaşenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.