Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Budapesta îl UMILEȘTE pe Klaus Iohannis: Pe cine a pus Viktor Orban să îi răspundă la acuzațiile fără precedent - VIDEO

MTI
Viktor Orban

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa PSD, acuzând social-democrații că „vor să dea Ardealul ungurilor”: „Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD, ce înțelegeri se fac în Parlamentul României”. ”Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înțelegeri?”, a tunat președintele României, după ce proiectul de lege referitor la acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc a trecut tacit în Camera Deputaților, dar avea să fie respins în Senat.

De la Budapesta, răspunsul a fost violent și umilitor. Premierul Viktor Orban și-a pus un subaltern, pe ministrul de Externe, să îi răspundă lui Klaus Iohannis.

Citește și: Reguli stricte! Ce măsuri se vor lua pe litoralul românesc

„Noi suntem interesați să menținem relații bune cu România întrucât suntem parteneri economici importanți. Dar și maghiarii care trăiesc în Transilvania și Secuime au interesul ca cele două state să aibă o relație normală. Din păcate, în ultimele zile, reprezentanți ai statului român, unul după celălalt, au făcut declarații care îngreunează în mod expres menținerea bunelor relații de vecinătate. Astăzi, președintele României a făcut o declarație în mod expres necivilizată și propice pentru incitarea la ură. Domnului Iohannis trebuie să-i fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor din Ardeal și Secuime l-au votat la alegerile prezidențiale. Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De aceea cererea, mesajul și apelul nostru către președintele României este simplu: Mai mult respect pentru maghiari.”, a precizat Peter Szijjarto, care a cerut ca România să arate mai mult respect maghiarilor din Transilvania.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.