Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă emisă de Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică: plățile de acest tip riscă să vă lase fără bani

hackeri

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică transmis, marţi, un avertisment cu privire la efectuarea plăţilor online: ”Nu daţi curs mesajelor 'promoţionale' sau celor care vă promit un câştig sigur, dacă furnizaţi anumite date”. Specialiştii recomandă verificarea site-urilor, înainte de a fi efectuate plăţi sau de a fi oferite date sensibile.

”Urmează să efectuaţi o plată online? În acest caz trebuie să fiţi atenţi la numele de domeniu afişat şi la elementele de securitate ale site-ului unde urmează să introduceţi datele de card”, a transmis, marţi, Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică. Specialiştii recomandă utilizatorilor de internet să nu cadă pradă falselor oferte promoţionale: ”Nu daţi curs mesajelor 'promoţionale' sau celor care vă promit un câştig sigur, dacă furnizaţi anumite date! Atacatorii lucrează intens pentru a lansa astfel de capcane online, ascunzându-se în spatele identităţii vizuale ale unor branduri cu reputaţie”.

De asemenea, specialiştii recomandă evitarea oferirii de date la cerere, prin mesaje nesolicitate, precum şi accesarea unor link-uri sau ataşamente din astfel de mesaje suspecte. Siguranta Online este o campanie de conştientizare împotriva fraudelor de pe internet, derulată de DNSC împreună cu Poliţia Română şi Asociaţia Română a Băncilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.