Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ ÎCCJ a stabilit când se va pronunța în dosarul pe numele lui Niculae Bădălău clasat de DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
niculae badalau

Informație de ultim moment de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Instituția a amânat o decizie cu privire la cererea libanezului Elias El-Khoury – fost administrator al fermei Avicola Mihăilești – de schimbare a temeiului în care a scăpat de dosar actualul ministru al Economiei Niculae Bădălău.

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat, marți, pentru 19 decembrie o decizie cu privire la cererea libanezului Elias El-Khoury – fost administrator al fermei Avicola Mihăilești – de schimbare a temeiului în care a scăpat de dosar actualul ministru al Economiei Niculae Bădălău, scrie Mediafax.

Este vorba despre un dosar mai vechi al lui Niculae Bădălău, din 2013, în care era vizat de DNA pentru infracțiuni de corupție în ancheta privind evaziunea fiscală la Avicola Mihăilești, în care erau implicați libanezii Elias El-Khoury și Rami Ghaziri. O parte a acestui dosar, cea în care era vizat Niculae Bădălău, a fost disjunsă, apoi în primăvara acestui an politicianul a primit o rezoluție de clasare.

În cauza de marți, avocații lui Elias El-Khoury au cerut modificarea temeiului juridic în baza căruia a fost clasat partea de dosar care îl privește pe Niculae Bădălău. Concret, apărătorii au solicitat schimbarea temeiului de la articolul 16 Cod procedură penală din paragraful care spune că „fapta nu este prevăzută de legea penală” în cel care statuează că „fapta nu există”. Dacă decizia va fi favorabilă, apărarea lui Elias El-Khoury o va folosi în procesele ulterioare ale libanezului, pentru a dovedi că acesta este, la rândul lui, nevinovat. Instanța supremă se va pronunța pe 19 decembrie.

Citește și: FORFOTĂ în PSD - Declarațiile GREILOR social - democrați despre OUG pe amnistie și grațiere .

 

Dosarul a fost deschis în anul 2013 de DNA, în care Niculae Bădălău - senator la acel moment, a fost acuzat de trafic de influență: ar fi apărat interesele unei societăţi comerciale implicate în circuitul financiar fraudulos prin demersuri făcute atât la nivelul conducerii Agenţia Naţională pentru Administrare Fiscală (ANAF), cât şi pe lângă persoane cu funcții în instituțiile de stat din județul Giurgiu (prefectură, conducerea Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA).

„Din rezoluția de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora societatea comercială prezentă în circuitul evazionist, în favoarea căreia a intervenit învinuitul Bădălău Nicolae, a primit de la APIA suma de 2.778.000 lei care a fost folosită de societatea implicată în circuitul evazionist şi nu în scopul pentru care banii fuseseră alocaţi. De asemenea, în cursul acestui an, la solicitarea învinuitului Bădălău Niculae, societatea comercială implicată în circuitul evazionist i-a pus la dispoziţie, cu titlu gratuit, produse alimentare pentru un eveniment organizat la restaurantul său”, anunța, la acel moment, DNA. Ulterior, procurorii DNA au clasat dosarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.