Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă în Japonia: Taifunul Hinnamnor se apropie de sud-vestul țării

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Autoritatea meteorologică niponă a anunţat că taifunul Hinnamnor s-ar putea apropia luni seara de insula principală Kyushu din sud-vestul Japoniei şi a emis avertizări de ploi abundente, îndemnând totodată locuitorii să se îndrepte către zone mai sigure, informează agenţia Xinhua.

Hinnamnor, al unsprezecelea taifun din acest an, este aşteptat să treacă prin apropierea regiunii nordice a insulei Kyushu începând de luni noaptea până marţi dimineaţa, potrivit Agenţiei de Meteorologie din Japonia.

Luni seara, la ora locală 17:00, Hinnamnor se deplasa în direcţie nord-estică, înaintând cu aproximativ 25 de kilometri la oră deasupra Mării Chinei de Est către vestul insulei Kyushu, a anunţat luni Agenţia de Meteorologie a Japoniei.

Taifunul prezenta o presiune atmosferică de 950 de hectopascali în zona sa centrală şi era însoţit de viteze ale vântului de până la 60 de metri pe secundă, conform meteorologilor, potrivit Agerpres.

Agenţia a îndemnat populaţia să rămână vigilentă la furtuni, ploi abundente, alunecări de teren şi inundaţii şi să evite să efectueze deplasări care nu sunt urgente după ce, duminică după-amiază, a ridicat gradul de intensitate a taifunului de la "puternic" la "foarte puternic".

Pe coasta de vest a Japoniei sunt aşteptate maree înalte şi valuri, care ar putea conduce la inundaţii, a indicat agenţia, adăugând că furtuna ar putea, de asemenea, să doboare stâlpi de electricitate şi să producă daune la nivelul faţadelor clădirilor.

Hinnamnor ar putea, de asemenea, să cauzeze haos în trafic şi să afecteze vieţile persoanelor din Japonia.

Companiile feroviare West Japan Railway şi Kyushu Railway au anunţat că traficul pe secţiunile San-yo Shinkansen şi Kyushu Shinkansen afectate de taifun va fi închis sau redus marţi.

Traficul maritim între Kagoshima şi Yakushima va fi de asemenea restricţionat, potrivit autorităţilor locale, ceea ce va afecta livrările de mărfuri şi serviciile poştale de pe insulă, notează Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.