Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Italia va INTRA ÎN ZONA ROȘIE în perioada sărbătorilor de Paști: RESTRICȚII DURE

Toată Italia va intra în „zona roşie", în perioada 3-5 aprilie, de Paștele. Vor fi deschise doar magazinele esenţiale, iar restaurantele şi barurile nu vor putea servi clienţii.

De luni, 15 martie, până pe aprilie, regiunile care vor avea un număr săptămânal de cazuri mai mare de 250 la 100.000 de locuitori vor trece automat în zona roșie.

Pentru sărbătorile de Paște, între 3 și 5 aprilie, măsurile prevăzute pentru zona roșie se vor aplica în toată țara, conform afenției ANSA, conform Mediafax.

Citește și: Noi MĂRTURII despre crimele de la spitalul din Sibiu: Angajații ATI mizau pe internații fără aparținător

Provinciile Bolzano, Trento, Basilicata, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardia, Piemonte, Veneto, Toscana și Marche urmează să rămână în scenariul roșu, în timp ce alte opt regiuni să urma să devină portocalii: Abruzzo, Calabria, Liguria, Molise, Puglia, Sicilia, Umbria și Valle d'Aosta.

Stefano Bonaccini, guvernatorul regiunii Emilia-Romagna şi preşedinte al Conferinţei Regiunilor din Italia, a apreciat noul decret care urmează să fie publicat de Guvernul Draghi, cu atât mai mullt cu cât președinții regiunilor vor avea posibilitatea de a lua decizii locale.

„Virusul se extinde, măsuri restrictive trebuie luate azi pentru a salva vara”, a declarat Stefano Bonaccini, conform unor surse care au participat la ultima întâlnire a premierului Mario Draghi cu autoritățile regionale şi locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.