Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ Novak Djokovici va fi expulzat joi, anunță cel mai bun jurnalist din Australia

Se pare că viza lui Novak Djokovici va fi anulată în cursul zilei de joi, ministrul imigrației, Alex Hawke, urmând să aprobe expulzarea. Jurnalistul australian de politică internă Paul Bongiorno, de la publicația The Saturday Paper, susține că decizia a fost deja luată și sârbul va fi expulzat.

"Am auzit că @AlexHawkeMP îl va da afară pe Joker mâine", a scris Paul Bongiorno pe Twitter, postarea fiind redistribuită de mulți, inclusiv de Sasa Ozmo, cel care fost furnizorul unor informații cheie în cazul Djokovici. Bongiorno este un proeminent jurnalist politic din Australia, cunoscut ca având conexiuni serioase în mediile politice și guvernamentale.

Citește și: Pe Novak Djokovici îl așteaptă pușcăria, când revine în Seriab, pentru că a recunoscut că a încălcat regulile cu privire la izolare când avea covid-19

Până joi seara, asta înseamnând cel târziu joi spre amiază în România, Djokovici va fi expulzat din Australia, conform anunțului făcut de Bongiorno.

Posibilitatea ca Hawke să îl dea afară din țară pe Djokovici a fost întotdeauna evidentă, numărul 1 mondial continuând să se antreneze în mod normal înainte de Australian Open, știind că viza sa ar putea fi anulată în orice moment.

Citește și: Mama lui Novak Djokovic nu poate să explice argumentul forte invocat de tenismen: Probabil nu știa!

Inițial, viza lui Djokovici a fost anulată la sosire, după ore întregi de interogatoriu, de către oficialii Forțelor de Frontieră.

Un judecător a anulat această decizie în instanță luni, după ce Djokovici a petrecut cinci zile reținut într-un hotel pentru imigranți.

Citește și: Fostul antrenor al lui Djokovic, legendarul Boris Becker, critică familia sârbului: 'Novak este un luptător, cu o mentalitate de Street Fighter'

Liderul mondial a intrat imediat pe terenurile de antrenament de la Melbourne Arena după ce a fost eliberat de autorități.

Cu toate acestea, au existat o serie de neconcordanțe cu testele sale Covid, iar Hawke a lansat o anchetă pentru a face o analiză aprofundată a situației.

Citește și: IADUL pe Pământ! Ce îl așteaptă pe Novak Djokovici, dacă va juca la Australian Open: 'Cred că ar putea fi ceva ce nu s-a mai întâlnit în tenis până acum'

Un anunț este așteptat joi, dar Bongiorno, care are contacte profunde în politica australiană, consideră că soarta lui Djokovici este pecetluită.

Djokovici a postat o declarație pe Instagram pentru a încerca să clarifice orice confuzie cu privire la cererea sa de viză.

Citește și: Premierul sârb își ia mâna de pe Djokovici: O încălcare clară a regulilor - Liderul mondial ATP riscă până la 3 ani de închisoare în Serbia

El a scris: "În ceea ce privește problema declarației mele de călătorie, aceasta a fost depusă de echipa mea de sprijin în numele meu, așa cum am spus oficialilor de imigrare la sosirea mea - iar agentul meu își cere scuze sincere pentru greșeala administrativă de a bifa căsuța incorectă cu privire la călătoriile mele anterioare înainte de a veni în Australia.

Aceasta a fost o eroare umană și, cu siguranță, nu a fost ceva deliberat. Trăim vremuri dificile într-o pandemie globală și, uneori, pot apărea aceste greșeli.

Citește și: Novak Djokovic este la un pas de expulzare (presa australiană)

Astăzi, echipa mea a furnizat informații suplimentare guvernului australian pentru a clarifica acest aspect.

Deși am considerat că este important să abordez și să clarific informațiile eronate, nu voi face niciun alt comentariu, din cel mai mare respect pentru guvernul australian, pentru autoritățile lor și pentru procesul actual."

Djokovic a fost criticat pentru un interviu pe care l-a acordat publicației franceze L'Equipe la două zile după ce a fost depistat pozitiv la Covid.

Explicând acea situație, sârbul a spus: "M-am simțit obligat să merg mai departe și să realizez interviul cu L'Equipe, deoarece nu am vrut să dezamăgesc jurnalistul.

Deși am mers acasă după interviu pentru a mă izola pentru perioada necesară, dacă stau să mă gândesc, aceasta a fost o eroare de judecată și accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.