Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Partidul premierului Netanyahu, rezoluţie pentru ANEXAREA Cisiordaniei

breaking news stiripesurse.ro

Comitetul Central al Likud, partidul de dreapta al premierului israelian Benjamin Netanyahu, a votat duminică o rezoluţie cerând parlamentarilor acestuia să acţioneze în favoarea anexării Cisiordaniei, teritoriul palestinian ocupat de Israel de peste 50 de ani, relatează AFP. 

Citeşte şi: Papa Francisc, mesaj EMOŢIONANT de Anul Nou: 'Anul 2017 a fost umbrit de războaie, minciuni şi nedreptăţi...'

În acest document, fără nici valoare legală, membrii Comitetul Central lansează un apel "parlamentarilor Likud să promoveze suveranitatea israeliană asupra regiunii Iudeea şi Samaria" (numele biblic al Cisiordaniei). 

Benjamin Netanyahu s-a opus acestei măsuri. 

În octombrie, el a decis să amâne un vot asupra unui controversat proiect de lege care, potrivit criticilor acestuia, echivala cu anexarea coloniilor israeliene din Cisiordania situate în jurul Ierusalimului. 

Premierul israelian se confruntă în prezent cu ofensiva lobby-ului colonizării şi a membrilor propriului guvern care sunt ostili "soluţiei cu două state" şi favorabili anexării unor sectoare din Cisiordania ocupată.

Citeşte şi: Olguţa Vasilescu: 'Lui Tudose i s-a dat o foarte mare LIBERTATE...'

Colonizarea, construcţia de locuinţe civile în teritoriile ocupate sau anexate de Israel după 1967, este considerată de comunitatea internaţională ca ilegală şi un obstacol major în procesul de pace cu palestinienii. 

Coloniile din Cisiordania, unde trăiesc aproximativ 400.000 de israelieni, sunt în prezent guvernate pe baza unor regulamente emise de comandamentul militar. 

Comitetul Central al Likud, principala instanţă a partidului, numără aproape 3.700 de membri. 

Potrivit presei israeliene, circa 1.500 dintre aceştia au fost prezenţi duminică pentru a vota în apropiere de Tel Aviv. Benjamin Netanyahu, membru al Comitetului Central, a fost absent.

Citeşte şi: Ultimul joc de LOTO din 2017: Ce numere au ieşit câştigătoare la extragerea din 31 decembrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.