Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alertă | S-au blocat negocierile pentru Guvernul Ciolacu - UDMR a refuzat să cedeze Dezvoltarea către PNL pentru Ciucă (surse)

Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Kelemen Ciuca coalitie

UDMR ar putea să iasă de la guvernare, după ce negocierile pentru împărțirea portofoliilor în viitorul Guvern cu premier PSD au căzut. Potrivit unor surse politice, Kelemen Hunor a părăsit negocierile după ce liberalii i-au cerut să cedeze Ministerul Dezvoltării.

Liberalii ar dori ca Ministerul Dezvoltării să fie condus de Nicolae Ciucă, pentru a avea pârghii de putere în interiorul PNL. Negată public de purtătorul de cuvânt al PNL, informația este confirmată de toate sursele participante la discuții.

În schimbul Dezvoltării, minister condus în prezent de Cseke Attila, liberalii ar oferi UDMR Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, condus în prezent de Marcel Boloș. UDMR consideră propunerea inacceptabilă.

Social-democrații ar fi obținut acordul PNL de a păstra Ministerul Transporturilor, pentru Sorin Grindeanu, în ciuda protocolului care prevede că MT trece la liberali cu ocazia rotativei.

Sorin Grindeanu a declarat că negocierile se află în prezent „într-un mic impas”. „Să știți că cel mai important lucru este să reușim să păstrăm o stabilitate. E mai important decât ce vor Grindeanu, Rareș Bogdan, Motreanu sau Iulian Dumitrescu. Dacă există bună-credință din partea tuturor vom reuși să depășim acest mic impas care nu este de nedepășit”, a declarat Grindeanu la conferința PSD Prahova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.