Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alex Maxim ar putea ajunge la o echipă celebră din Anglia

www.digisport.ro
Alex Maxim

Văzut drept unul dintre cei mai promiţători tineri români în urmă cu 5 anim Alexandru Maxim nu a reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor. Ajuns la 26 de ani, mijlocaşul evoluează din 2013 la VfB Stuttgart, însă a avut evoluţii oscilante şi a avut foarte puţine perioade în cae a fost titular de drept. Cariera internaţionalului român s-ar putea relansa în această iarnă. Leeds United, grupare din Championship, vizează promovarea în Premier League, iar Maxim este una dintre ţinte, informează presa engleză.

Managerul Garry Monk îşi doreşte să întărească echipa pe nişte posturi-cheie în iarnă, pentru a ataca promovarea în Premier League şi pentru postul de playmaker s-a oprit asupra lui Alex Maxim. Fotbalistul român a mai fost dorit de către Monk în urmă cu doi ani, pe vremea când o antrena pe Swansea, însă atunci mutarea nu s-a perfectat.

Citește și: Arbitrajul video, criticat DUR de starurile lumii: 'Ăsta NU e fotbal'

Alex Maxim s-a format la Espanyol Barcelona, acolo unde a fost antrenat de către actualul secund al lui Garry Monk (foto sus - dreapta) la Leeds, Pep Clotet (foto sus - stânga). Acesta îl cunoaşte foarte bine pe Alex Maxim şi este unul dintre cei care insistă pentru perfectarea transferului. Clotet a fost secundul lui Monk şi la Swansea şi l-a dorit insistent pe Maxim acum doi ani, când fotbalistul român era considerat unul dintre cele mai mari tinere talente din Bundesliga. Atunci, mijlocaşul nostru a fost şi pe lista lui Liverpool, însă de atunci cariera sa a urmat o trasă descendentă.

"Maxim a fost titular în doar 9 partide din Bundesliga în sezonul trecut, când echipa a şi retrogradat. Acum joacă în al doilea eşalon şi poate a venit timpul pentru o schimbare. În ciuda faptului că a ajuns la 26 de ani, încă are un potenţial imens. E un fotbalist pe profilul lui Pablo Hernandez, care este accidentat, şi ar fi o soluţie excelentă pentru înlocuirea spaniolului. Poate juca şi în banda stângă şi are 27 de selecţii la naţionala României. Cu siguranţă ar aduce calitate la Leeds", scriu englezii, conform Digi Sport.

Suma de 3 milioane de euro la care este cotat Maxim nu reprezintă o problemă pentru Leeds, care îl va transfera pe fotbalistul român în iarnă, mai scriu jurnaliştii britanici.

Leeds e pe locul 6 în Championship în acest moment, poziţie de baraj pentru promovarea în Premier League.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.