Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Pădure: Medaliile de la Europene reprezintă o revanşă a halterelor româneşti după perioada de suspendare şi pandemie

www.bucurestifm.ro
haltere

Preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că pentru halterele româneşti cele 14 medalii (9 aur, 3 argint, 2 bronz) de la Campionatele Europene de la Erevan reprezintă o revanşă după perioada de suspendare şi pandemie, potrivit Agerpres.

"Noi eram oarecum optimişti înainte de competiţie pentru că văzusem cum a decurs pregătirea. Pentru că datorită ajutorului COSR şi al Ministerului Sportului am reuşit anul acesta să pornim activitatea centralizată foarte devreme, adică undeva la 3 ianuarie. Iar acest lucru a ajutat foarte mult echipa României ca să fie bine pregătită pentru Europene. Sunt 14 medalii, dintre care 3 triple de aur... Este o revanşă a halterelor româneşti pe care ne-o luăm după perioada de suspendare, dar şi după perioada de pandemie care ne-a ţinut într-o incertitudine generală. Şi sportivii şi-au dorit foarte mult. Acest lot este destul de bine închegat, chiar dacă suntem convinşi că mai sunt şi lucruri de pus la punct. Cu alte cuvinte, este loc de mai bine. Dar sportivii spun eu că sunt pe un trend bun", a menţionat Pădure.

Oficialul FRH a subliniat că surpriza plăcută a venit din partea Andreei Cotruţa, care a reuşit să câştige trei medalii de aur la categoria 55 de kilograme, deşi venea după o accidentare.

"Surpriza, ca să spun aşa, surpriza plăcută bineînţeles, a venit de la Andreea Cotruţa. Asta pentru că ea a avut o perioadă de recuperare după o accidentare şi aveam anumite rezerve în ceea ce priveşte atingerea obiectivelor. Însă a avut un comportament excepţional, mai ales după acel incident de la stilul aruncat, când a avut un leşin. Dar şi-a revenit chiar într-un timp record şi s-a întors şi a reuşit", a explicat el.

Alexandru Pădure a menţionat că este nevoie de aplicarea unor măsuri pentru ca lotul masculin să se ridice la nivelul celui feminin.

"Rămâne marea provocare la lotul masculin, unde lucrurile nu sunt la fel de bune ca la feminin. Aici va fi nevoie de o analiză complexă şi de implementarea unor măsuri. Însă suntem mulţumiţi de prestaţia generală a sportivilor noştri şi de faptul că s-au susţinut reciproc. Mi-a plăcut spiritul de echipă arătat, au venit toţi la concurs de fiecare dată ca să se susţină", a precizat Pădure.

Acesta a subliniat importanţa competiţiei de la Erevan în ceea ce priveşte calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

 

"Campionatele Europene de la Erevan au făcut parte dintre cele 7 competiţii acreditate în procesul de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru noi, cei din Europa, aceasta a fost a doua competiţie de calificare după Campionatele Mondiale de la Bogota. Înainte de Europenele de la Erevan am văzut clasamentul actualizat şi aveam 2 sportive în primele patru locuri în clasamentele pe categorii. Loredana Toma, care era fruntaşă la categoria 71 de kilograme, şi Mihaela Cambei, care era pe 3 sau 4 la 49 de kilograme. De remarcat că Mihaela şi-a îmbunătăţit la Erevan performanţa de la Bogota cu 4 kilograme", a spus el, potrivit Agerpres.

"Pentru noi aceste Europene sunt deja istorie acum. Sportivii au fost probabil învoiţi câteva zile ca să recupereze zilele de sărbătoare. Însă revin apoi la pregătire pentru că obiectivul principal îl reprezintă Campionatele Mondiale care se vor desfăşura în septembrie la Riad, în Arabia Saudită. Şi apoi, la sfârşitul anului, în decembrie, este programată Cupa Mondială de la Doha, la fel, o competiţie de calificare la Jocurile Olimpice", a adăugat Alexandru Pădure.

România a încheiat Europenele de la Erevan cu 14 medalii, 9 de aur, trei obţinute de Mihaela Cambei (cat. 49 kg), trei de Andreea Cotruţa (cat. 55 kg), iar trei câştigate de Loredana Toma (cat. 71 kg), trei de argint, dintre care două câştigate de Cosmina Pană la cat. 45 kg (smuls şi total), şi una de Valentin Iancu la cat. 55 kg (aruncat), şi două de bronz, câştigate de Iancu la cat. 55 kg (smuls şi total).

România a participat cu o delegaţie formată din nouă sportivi, trei băieţi şi şase fete, obiectivul fiind câştigarea a patru medalii şi şase clasări pe locurile 4-6.

România nu a participat la Europenele de anul trecut, de la Tirana, deoarece Federaţia era suspendată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.