Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, reţinut de poliţie în timpul unei manifestaţii la Moscova, a fost eliberat, duminică seară

reuters
Aleksei Navalnîi

Alexei Navalnîi, principalul opozant al lui Vladimir Putin, reţinut de poliţie în timpul unei manifestaţii la Moscova, a fost eliberat, duminică seară.

Potrivit Reuters, avocata lui Navalnîi, Olga Mihailova, a declarat că clientul său nu a fost pus sub acuzare, dar va trebui să se prezinte în faţa unui judecător, scrie news.ro.

Dacă va fi acuzat de încălcarea legislaţiei cu privire la organizarea manifestaţiilor, Navalnîi ar putea fi condamnat la până la o lună de închisoare.

Alexei Navalnîi a fost reţinut de poliţie, duminică, la scurt timp după ce s-a alăturat unei manifestaţii la Moscova. Numeroşi susţinători ai săi au protestat în mai multe oraşe din Rusia faţă de autorităţi. Manifestanţii le-au cerut votanţilor să boicoteze alegerile prezidenţiale din 18 martie.

Tot duminică, poliţia a pătruns cu forţa în birourile din Moscova ale lui Alexei Navalnîi şi a reţinut mai mulţi membri ai echipei acestuia.

La 30 decembrie, Curtea Supremă din Rusia a respins apelul lui Alexei Navalnîi referitor la decizia Comisiei Electorale de a nu-i accepta candidatura la preşedinţia Rusiei.

Candidatura a fost respinsă de Comisia Electorală rusă, invocându-se faptul că opozantul lui Vladimir Putin are o condamnare la activ. Navalnîi, care consideră că a fost condamnat într-un dosar motivat politic, le-a cerut susţinătorilor săi să boicoteze scrutinul din 18 martie.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul independent Levada, Putin, care nu are un concurent real, este creditat cu 75% din intenţiile de vot.

Navalnîi, care a organizat unele dintre cele mai mari demonstraţii antiguvernamentale în ultimii ani, a fost întemniţat de trei ori în 2017, fiind acuzat că a încălcat legea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.