Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alimente care ajuta la diminuarea stresului

afine

Daca stresul continua sa creasca, atunci acesta poate avea un impact negativ major asupra sanatatii si a bunastarii generale.

Tensiunea arteriala ridicata, riscul crescut de atac de cord, deficenta de imunitate sidepresia sunt doar cateva dintre rezultatele stresului cronic.

Nu exista un remediu instant, dar ar putea fi util sa stiti ca exista alimente care ajuta la reducerea nivelului de stres.

Afine

Pe langa faptul ca acestea au fost identificate ca fiind printre cele mai sanatoase alimente, afinele sunt bogate in vitamina C, care ofera organismului puterea de a face fata nivelurilor ridicate de stres. De asemenea, afinele contin o cantitate mare de fibre, care ajuta la reglarea valorilor zaharului din sange. Fluctuatia glucozei din sange este o contributie majora la stres pentru unele persoane.

Broccoli, varza si alte legume de culoare verde inchis sunt bogate in vitamine care ajuta la refacerea organismului in momente de stres. Legumele verzi contin potasiu, care are o actiune benefica asupra sistemului nervos.

De asemenea, atunci cand urmati o dieta care contine multe legume, greutatea corporala se va mentine in limite normale si veti avea mai multa energie. Astfel va va fi mai usor sa faceti exercitii fizice care va ajuta sa va relaxati si sa diminuati stresul.

Lapte

Laptele este bogat in antioxidanti si vitaminele B2 si B12, precum si in proteine si calciu. Incepeti ziua cu un castron de lapte in care adaugati un pumn de cereale integrale, pentru a fi pregatiti sa faceti fata situatiilor stresante mai usor. Consumati lapte cu continut scazut de grasimi.

Aceste produse alimentare crocante reduc stresul. Acest lucru se intampla, nu doar ca urmare a vitaminelor si mineralelor pe care le contin - vitaminele B2, E si C, magneziu si zinc. S-a demonstrat inclusiv ca actiunea de rontaire a migdalelor ajuta la diminuarea stresului. In plus, migdalele sunt bogate si in grasimi nesaturate benefice pentru organism. Vitaminele din migdale lupta importriva radicalilor liberi asociati cu stresul si in special cu cei care cauzeazaboli de inima.

Ton

O optiune buna pentru masa de pranz o constituie carnea de ton. Tonul combate stresul datorita vitaminelor din compozitia sa. Tonul este bogat in vitaminele B6 si B12 si in grasimi bune si proteine. Cand alegeti sa consumati ton, evitati sa utilizati maioneza sau alte produse care contin grasimi saturate.

Ceai negru

Beti ceai negru pentru a va recupera mai repede dupa un eveniment stresant. Un studiu recent a comparat persoanele care beau 4 cani de ceai negru pe zi cu cei care nu consuma deloc ceai negru. Bautorii de ceai negru au fost mai relaxati si calmi si au avut niveluri mai scazute de cortizol (denumit hormonul stresului) dupa ce au experimentat situatii stresante.

Avocado

Una dintre cele mai bune metode de a reduce tensiunea arteriala mare este de a creste aportul de potasiu, iar o jumatate de avocado are mai mult potasiu decat o banana intreaga.

Unele preparate alimentare care contin avocado, cum ar fi guacamole, ar putea fi alternative sanatoase atunci cand doriti sa diminuati stresul. Fructele de avocado sunt bogate in grasimi si calorii, asa ca este important sa aveti grija la cantitatea consumata.

Preluare: SfatulMedicului.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.