Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu e torpilată de oamenii lui Traian Băsescu: PNL și PSD au respins legea

basescu

Românii din Diaspora cer adoptarea legii votului prin corespondență pentru scrutinele de anul viitor, în caz contrar ei amenințând cu proteste ample la ambasade.

Citește și: Diaspora îi cere lui Klaus Iohannis să dizolve Parlamentul

Alina Gorghiu cere ca votul să fie dat într-o sesiune extraordinară: ”Parlamentul are ocazia de a le face, în sfârșit, dreptate cetățenilor noștri care trăiesc peste hotare, dacă partidele vor fi de acord să adoptăm legea votului prin corespondență în sesiunea parlamentară extraordinară. Sper ca noua conducere a PSD să renunțe la ostilitatea manifestată până acum față de diaspora, ostilitate care s-a bazat în mare parte pe frustrarea candidatului perdant la alegerile prezidențiale, Victor Ponta. Refuzul de a adopta această lege, astfel încât ea să se poată aplica la alegerile parlamentare din 2016, ar fi o sfidare de neiertat față de milioane de cetățeni ai României și o dovadă că PSD îşi asumă moştenirea politică a lui Victor Ponta”, declară Alina Gorghiu.

Citește și: PNL răspunde prompt la cererea românilor din Diaspora

Alina Gorghiu e torpilată de oamenii lui Traian Băsescu! ”Alina Gorghiu uită să menţioneze un lucru: împreună cu PSD, PNL a promovat Legea Alegerilor Parlamentare în care 4 milioane de români din diaspora au primit 6 locuri în parlamentul României, 2 la Senat şi 4 la Camera Deputaţilor. Cât un judeţ mare din România.

Şi mai uită ceva, dna Alina Gorghiu.

PSD şi PNL au respins pe 9 decembrie 2014 legea votului prin corespondenţa propusă de Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Iar acum, din motive politicianiste şi electorale, Alina Gorghiu moare de grija românilor din diaspora.

Citește și: Cezar Preda pune punctul pe i: Klaus Iohannis e mai dur decât Traian Băsescu

În aceste condiţii, chiar dacă ar vota toţi românii din diaspora, în condiţii foarte bune, influenţa lor în parlamentul României ar fi extrem de redusă: 2 voturi la Senat şi 4 la Cameră.

Şi aceasta în condiţiile în care sunt cetăţeni români cu drepturi depline, au contribuit la PIB-ul României cu 45 de miliarde euro, ei şi/sau rudele lor plătesc în România taxe şi impozite, reprezintă pentru ţara o sursă uriaşă de know-how, de înţelegere a proceselor democratice, a statului de drept, a lucrului bine făcut.

Citește și: DIICOT a săltat 20 de medici și farmaciste în Bihor! Fraudă la secția de Oncologie

În aceste condiţii, îi solicităm dnei Alina Gorghiu să nu ne mai dea lecţii de democraţie şi interes pentru românii din diaspora, cărora le-a rezervat 6 locuri în parlamentul României.” se arată într-un comunicat al PMP remis redacției STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Pe cine a turnat Viorel Hrebenciuc ca să scape: Lista cu numele grele

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.