Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Gorghiu, un doctor în drept habarnist?!

www.secundatv.ro
Alina Gorghiu Raluca Turcan

Fostul lider PNL Alina Gorghiu a propus luni, după ce Senatul a respins cererea DNA de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, ca includerea Senatului în procedura penală ar trebui eliminată.

Citez:

„Această procedură nu ar mai trebui sa existe. Cetățeanul de rând nu are această protecție, pe Popescu inginer la fabrica de făcut vagoane cine il apară de urmărirea penală? Nimeni. Asta nu înseamnă că omul acesta va sfârși în închisoare, ci că se va analiza dacă există probe să îl incrimineze sau nu”, a declarat senatorul liberal la Antena 3.

Pentru că eu apăr principii, nu oameni:

Să fii doctor în drept și să nu știi chestiuni elementare, principii ale dreptului constituțional și ale dreptului parlamentar și puțină istorie, este deja prea mult. Fetițo, imunitatea unui parlamentar nu apără individul ca atare, ci însăși instituția, de abuzurile altei puteri. Imunitatea parlamentară nu este un privilegiu personal al parlamentarilor, ci garantează faptul că un deputat sau un senator în Parlament își poate exercita liber mandatul și nu poate fi supus unei persecuții politice arbitrare. În acest fel, ea garantează independența și integritatea întregii instituții. Altfel, DNA ar putea să rețină un număr de parlamentari pentru 24 de ore fix în ziua când se votează o moțiune de cenzură, spre exemplu. Moțiunea ar trece, s-ar modifica harta parlamentului în mod abuziv, ar cădea un guvern legitim numit de parlament, după care cei reținuți ar fi eliberați... Tanti, pune mâna pe carte și citește. Nu dăunează sănătății.  Sau știi, dar la mata lipsa de caracter este incurabilă?!

PS Ai grijă la ce-ți dorești pentru alții. S-ar putea să ți se întâmple tocmai ție.

PPS Și, dacă mâine s-ar comite un abuz împotriva ta, ți-aș apăra drepturile la fel.

PPPS Referitor la Tăriceanu. Nu-l iubesc. Mi-a făcut mult rău. Dar adevărul trebuie spus.. Senatul astăzi nu a solicitat parchetului să-l ancheteze. Este o diferență enormă între a refuza o cerere a parchetului obstrucționând justiția și a refuza să ceri tu, Parlament, parchetului, să ancheteze un parlamentar! Cine știe carte, nu face asemenea greșeli grosiere. Argumente:

REGULAMENTUL SENATULUI
Procedura privind punerea sub urmărire penală a membrilor Guvernului
Art.160. - Senatul are dreptul să ceară doar urmărirea penală a senatorilor care sunt sau au fost membri ai Guvernului.
CCONSTITUȚIA ROMÂNIEI
Art. 109 – Răspunderea membrilor Guvernului
(2) Numai Camera Deputaţilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul să ceară urmărirea penală a membrilor Guvernului pentru faptele săvârşite în exerciţiul funcţiei lor.
LEGEA nr. 115 din 28 iunie 1999
Articolul 12
Numai Camera Deputatilor, Senatul şi Preşedintele României au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite în exercitiul functiei lor.
Pentru că eu apăr principii, nu oameni!

https://www.senat.ro/PDFOrdineDeZi/69718c4c-e30d-45ed-91a3-e62e2fce9ae5/raport%20juridica_2.pdf


COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.