Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Mungiu-Pippidi șochează din nou: Protestatarii, mobilizați de serviciile secrete?

alina mungiu

Politologul Alina Mungiu-Pippidi, președintele Societății Academice Române, iese din nou la rampă cu afirmații grave. După ce a afirmat că USR-ul lui Nicușor Dan ar fi fost ajutat de SRI în campanie, Mungiu-Pippidi sugerează că protestatarii de miercuri seara ar fi fost mobilizați de servicii secrete.

Vezi și: Thriller-ul GRAȚIEREA, episodul trei: Ce aduce nou ordonanța Guvernului Grindeanu

În cadrul unei emisiuni la B1 TV, Alina Mungiu-Pippidi a declarat că are dubii că protestatarii ar fi fost mobilizați de societatea civilă. „Societatea civilă reală nu are capacitatea de mobilizare pe reţelele sociale de o asemenea amploarea şi cu o reacţie atât de rapidă”, a declarat aceasta.

„Sunt ONG-uri care iau bani mulţi şi sunt ataşaţi pe lângă un Doi şi-un sfert (Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă - n.r.), de exemplu”, a adăugat preşedintele SAR, referindu-se la faptul că protestele nu au un organizator cunoscut. Pippidi a mai precizat că a întâmpinat greutăţi mari în a organiza protestele împotriva exploatării zăcămintelor de la Roşia Montană, din 2013, la care s-au dat un număr „copleşitor de amenzi”. „Să vedem câte amenzi se vor da în această seară. Noi suntem umpluți de amenzi de Jandarmerie de ani de zile. Eu am un fel de serviciu de avocați care îi apără pe studenți în instanță și le plătește amenzile. Asta nu înseamnă că oamenii care au ieșit nu sunt de bune credință, e bine că ies”, a declarat Alina Mungiu Pippidi.

Vezi și: Guvernul vrea să schimbe radical activitatea DNA. Abuzul şi denunţul, vizate/ DOCUMENT

Mii de oameni au ieșit în stradă, miercuri seara, în București și ale orașe din țară, pentru a protesta față de intenția guvernului de a adopta prin ordonanță de urgență o grațiere colectivă și mai multe modificări controversate la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.