Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alpha Bank a majorat creditarea cu aproape 13%

newsme.gr
alpha bank

Alpha Bank a majorat creditarea cu aproape 13%.

Alpha Bank a majorat creditarea cu aproape 13% în T1/2023, la peste 3 miliarde de euro, şi a obţinut venituri de 43 mil. euro, mai mari cu 16%, iar profitul net a urcat la 11 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar.

Alpha Bank România, prezentă în top 10 al celor mai mari bănci după active pe piaţa românească, a înregistrat în primul trimestru (T1) din 2023 un profit net de 11 mil. euro, faţă de 1 mil. euro în T1/2022, creşterea câştigului fiind influenţată de activitatea comercială intensă şi de gestionarea eficientă a riscurilor, informează Mediafax.

Banca românească cu capital elen a fost pe profit în ultimii şapte ani.

„În primul trimestru al anului, Alpha Bank Romania şi-a continuat strategia de a contribui la sprijinirea economiei, menţinând în acelaşi timp o performanţă financiară echilibrată bazată pe o activitate comercială susţinută“, a transmis banca românească cu capital elen.

Venitul operaţional al Alpha Bank în România a înregistrat în T1/2023 o creştere de 16% faţă de nivelul din T1/2022, până la 43 mil. euro. În aceeaşi perioadă, cheltuielile operaţionale ale băncii s-au majorat cu 10% comparativ cu 2022, până la 33 mil. euro, conform datelor de la Atena.

Creşterea veniturilor totale ale băncii a fost susţinută de ascensiunea veniturilor nete din dobânzi cu circa 26%, până la 34 mil. euro. Veniturile nete din comisioane au stagnat la 6 mil. euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×

Help your friends know more about Romania!

Share this article on Facebook

Share this article!

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.