Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alpinism: Deces al unui german în Himalaya

alpine-tours.com
alpinism alpinist

Alpinistul german Luis Stitzinger a fost găsit fără viaţă pe muntele Kanchenjunga din Nepal, al treilea cel mai înalt din lume, au anunţat, miercuri, organizatorii expediţiei, după câteva zile de la dispariţia acestuia la coborârea de pe versant, informează AFP, potrivit Agerpres.

O echipă de salvatori compusă din cinci ghizi nepalezi a găsit trupul neînsufleţit al lui Luis Stitzinger în apropiere de vârful muntelui Kanchenjunga (8.586 m), la aproximativ 8.400 m, a declarat Mingma Sherpa, reprezentant al expediţiei Seven Summit Treks.

Germanul de 54 de ani atinsese vârful himalayan pe 25 mai, fără oxigen suplimentar, iar apoi contactul a fost pierdut, conform Seven Summit Treks.

Luna trecută, alpinistul Noel Hanna, în vârstă de 56 de ani, originar din Irlanda de Nord, şi-a găsit moartea pe Annapurna, al zecelea cel mai înalt munte din lume.

Nepalul deţine opt dintre cele mai înalte zece vârfuri din lume şi primeşte sute de alpinişti în fiecare primăvară, când temperaturile sunt mai calde şi vânturile în general calme.

În ultimii 70 de ani, peste 6.000 de alpinişti au escaladat cel mai înalt munte din lume, Everestul, şi peste 300 de alpinişti şi-au pierdut viaţa în acelaşi interval de timp, inclusiv 12 anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.