Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alro intră în criză sub presiunea preţurilor la energie. Societatea începe un program de închidere totală

www.capital.ro
ALRO

Alro Slatina (simbol bursier ALR), se confruntă cu preţurile mari din piaţa de energie, fiind cel mai mare consumator de energie din România, astfel că societatea a început un program de închidere totală a activităţii, spune Constantin Popescu, preşedintele Sindicatului Liber Aluministul, pentru ZF.

Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei producătoare de aluminiu, nu a pu­tut fi contactat de ZF pentru a confir­ma începerea sistării producţiei.

În total, Alro are peste 700 de cuve, din care se vor închide aproximativ 300 până cel târziu 10 martie, posibil chiar mai repede. Dacă nu va exista energia necesară, producţia s-ar putea sista chiar şi cu aluminiu în cuve. „Halele de electroliză se închid pe rând. Vom face extracţia de aluminiu care mai este la ora actuală în cuve şi scoatem din activitate cuvele respective. Avem deja 30 de cuve închise din data de 20 decembrie. În primă fază vom diminua producţia cu 60%, până la 40%, asta până la 10 martie. Se închid pe rând, dar se închid sigur. Apoi, nu ştiu cine va fi prostul care să vină să investească 150 mil. dolari să redeschidă o hală, iar a doua zi să nu ştie dacă mai are sau nu energie“, adaugă Constantin Popescu.

Întrebat de ZF de unde ar putea veni salvarea, preşedintele sindicatului spune că „soluţia este să fim trataţi aşa cum sunt tratate firmele similare din Uniunea Europeană, adică să putem să încheiem contracte bilaterale direct cu producătorii de energie, nu cu traderii care nu fac altceva decât să facă speculă de energie“.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.