Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amănunte mai puțin cunoscute despre tatăl lui Irinel Columbeanu

libertatea.ro
Ion Columbeanu

În urmă cu câteva zeci de minute s-a aflat de moartea lui Ion Columbeanu, tatăl mondenului Irinel Columbeanu, fost candidat la alegerile locale din Bucureşti în două rânduri.

Detalii aici: A murit tatăl lui Irinel Columbeanu

Numele de Columbeanu a fost cunoscut după Revoluţie prin juniorul Irinel care a fost cunoscut după scandalul "Sexy-Club" sau pentru relaţiile cu vedetele mondele Monica Gabor, Anna Lesko sau Romaniţa Iovan. Cei mai în etate îl cunosc însă mult mai bine pe seniorul Ion, cel cu "rădăcini adânci" în pierioada cumunistă chiar de la începuturile ei în România.

Citește și: Nici în filme nu e așa: Cum a evadat, din nou, un tânăr / VIDEO

Ion Columbeanu s-a înscris în Partidul Comunist Român încă din 1947, imediat după Al Doilea Război Mondial şi a fost unul dintre răsfăţaţii perioadei. S-a spus despre el că a fost un agitator comunist. Columbeanu senior a fost șef de protocol în toate guvernele României, de la Gheorghiu Dej până în 2002. După Revoluție a fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului (iunie – octombrie 1990, decembrie 1992 – decembrie 1996) în guvernele Petre Roman, respectiv Nicolae Văcăroiu.

Citește și: FOTO Pozele cu FIICA SA de 15 ANI care l-au scos din minţi pe Cristi Boureanu

"În 1945 a fost primit în UTC şi a luat parte la acţiunile conduse de partidul nostru", se scrie într-una din notele informative ale Securităţii din 1947.  Tatăl lui Irinel a plecat de la Constanţa şi s-a dus la Ploieşti în 1946, unde s-a angajat practicant la Rafinăria nr.6. Acolo "a continuat să ducă activitate pe linie de tineret", iar în iulie 1947, Ion Columbeanu e primit în PCR, unde "a făcut parte din colectivul de agitatori". Cei care îl cunoşteau bine în acea perioadă spun că Ion "în producţie muncea bine şi la învăţătură era sârguincios". "Tov. Columbeanu Ion are o bună pregătire profesională. În întreaga sa activitate a dovedit că este pătruns de dorinţa de a obţine rezultate cât mai bune în muncă. Este perseverant în rezolvarea problemelor şi exigent faţă de lipsuri". Concomitent cu lucrul în industria petrolieră, tovarăşul Ion se preocupa de "îmbogăţirea cunoştinţelor sale politico-ideologice", fiind înscris la Universitatea serală de marxism-leninism. La data întocmirii raportului, 20 decembrie 1960, Ion Columbeanu lucra ca adjunct al şefului serviciului investiţii din Direcţia generală a Prelucrării ţiţeiului Ploieşti.

Citește și: Un miliardar italian și-a dat soția, fostă Miss Ucraina în 2013, dispărută: Ce a aflat după două luni / VIDEO

În 1968, Ion ajunge inspector de specialitate la Consiliul de Miniştri, iar la 1976 espre ridicat de partid la rangul de consilier al premierului. O notă din 18 iunie 1988, a secţiei cadre din Comitetul Central al PCR, îl descrie pe tatăl lui Irinel. "Are putere de muncă, capacitate de analiză, rezolvă la timp şi la un nivel calitativ sarcinile primite. Faţă de cei cu care lucrează manifestă principialitate şi obiectivitate în observaţiile critice pe care le face, fapt pentru care se bucură de stimă şi respect din partea acestora. În familie şi în societate este cunoscut cu comportare exemplară". "Are o bună pregătire profesională şi de specialitate, o bogată experienţă în activitatea tehnico-economică, fapt care se bucură de autoritate şi prestigiu în rândul cadrelor din ministere şi organele de sinteză", apreciază raportul. "Secţia Cadre a CC al PCR consideră că este corespunzător în funcţia pe care o deţine", se mai spune în nota în care e semnalat şi "fiul, Irinel-Adrian, inginer electronist la un institut de cercetări biologice, membru al UTC". Tatăl lui Irinel avea în 1988 un autoturism Mercedes 190 şi un apartament cu trei camere, conform adevarul.ro.

Citește și: INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.