Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasada americană în Turcia, închisă în urma unei 'alerte de securitate'

ambasada sua

Ambasada americană în Turcia, vizată de un atentat sinucigaş în 2013, a anunţat duminică faptul că va fi închisă luni publicului din cauza unei ”alerte de securitate”, scrie AFP, conform news.ro.

Ambasada de la Ankara ”va fi închisă publicului luni, pe 5 martie 2018, din cauza unei alerte de securitate”, a anunţat reprezentanţa americană pe site-ul de internet, precizând că va îşi anunţa redeschiderea după ce-şi va relua activitatea.

Ambasada a fost ţinta unui atentat sinucigaş în 2013, revendicat de o grupare de extremă stânga. Un paznic turc a fost ucis atunci.

Cei doi aliaţi NATO au relaţii tensionate în ultimele luni.

Turcia acuză Statele Unite că înarmează principala miliţie kurdă di Siria, Unităţile pentru Protecţia Poporului (YPG), contra căreia Ankara a lansat o ofensivă în enclava Afrin, în nord-vestul Siriei.

Ankara consideră YPG o entitate teroristă. Washingtonul îndeamnă la rândul său Ankara să se concentreze asupra luptei împotriva grupării Statul Islamic (SI), ”pentru a împiedica orice vestigiu al organizaţiei teroriste să se reconstituie în Siria”, potrivit conducătorului Pentagonului, Jim Mattis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.