Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadori şi oficiali din 14 state europene au vizitat marţi fabrica magiunului de prune Topoloveni

Mediafax
prune

Ambasadori şi oficiali din 14 state europene au vizitat marţi fabrica magiunului de prune Topoloveni, primul produs românesc certificat la nivel european prin Indicaţia Geografică Protejată (IGP), având ocazia să descopere, unii pentru prima dată, cum se produce adevăratul magiun de prune Topoloveni, informează un comunicat al companiei Sonimex Topoloveni potrivit Agerpres.

Membrii delegaţiei au fost interesaţi să afle cum sunt selectaţi furnizorii de prune şi ce soiuri sunt potrivite pentru un magiun de calitate, cum sunt obţinute produsele din portofoliul companiei fără adaos de zahăr, dar mai ales ce înseamnă un produs 100% natural fără conservanţi sau aditivi alimentari.

"Este fascinant cât de mic este pasul de la prună la magiun în această fabrică. Pruna este singurul ingredient folosit şi faptul că au reuşit să obţină un brevet internaţional de invenţie pentru utilizarea sucului de măr în loc de zahăr este extraordinar. Oamenii au devenit din ce în ce mai atenţi la produsele pe care le consumă şi este important să promovăm calitatea, iar aici vorbim despre calitate", a menţionat unul dintre membrii delegaţiei.

Delegaţia a fost compusă din reprezentanţi din ţări precum Austria, Belgia, Finlanda, Bulgaria, Estonia, Cehia, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Olanda, Slavenia, Suedia şi Slovacia.

Magiunul de prune Topoloveni este certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare drept aliment funcţional, care consumat în mod curent contribuie la menţinerea stării optime de sănătate, prin aportul de macroelemente, microelemente, macronutrienţi, micronutrienţi (fitonutrienţi, în special antioxidanţi, vitamine, fibre alimetare).

"Produsul poate fi consumat de persoane de toate vârstele (de la 6 luni, când începe diversificarea alimentaţiei bebeluşilor, până la persoanele diagnosticate cu diabet - cu acordul medicului curant, întrucât are indice glicemic scăzut: 39/100 gr). Prunele atent selecţionate (din cel puţin patru soiuri) sunt fierte în vase speciale cu pereţi dubli, fără foc direct, în aşa fel încât sunt păstrate aproape integral calităţile sanogene ale prunelor proaspete", spun reprezentanţii producătorului de magiun.

Această vizită vine la scurt timp după realizarea în fabrica Sonimpex Topoloveni a unui material video la solicitarea Parlamentului European, cu scopul de a promova magiunul de prune Topoloveni în Comunitatea Europeană ca exemplu de afacere dezvoltată cu fonduri europene, după principii sănătoase şi cu respect pentru calitate si consumatori.

Potrivit sursei citate, fabrica Sonimpex Topoloveni a fost singura selectată pentru vizita delegaţiei, prezentă zilele acestea în România.

Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat "Superior Taste Award" de către Institutul Internaţional pentru Gust şi Calitate Bruxelles, premiat inclusiv Great Taste Marea Britanie. De-a lungul timpului, Magiunul de prune Topoloveni a obţinut certificări multiple, cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL, iar cu sprijinul UE este protejat în state precum Canada şi Japonia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.