Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România a vorbit despre parteneriatul pentru susţinerea muzicienilor din cele două ţări

romanticfm.ro
top muzical

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli, a vorbit, vineri, în timpul unei întâlniri cu primarul Sighişoarei, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, despre parteneriatul elveţiano-român pentru susţinerea muzicienilor din cele două ţări, precum şi despre faptul că Sighişoara este o localitate "predestinată" pentru ca artiştii să se manifeste.

"Observ că în Sighişoara s-au purtat unele discuţii între administraţie şi mediul de afaceri, este necesar acest dialog, poziţia Primăriei fiind importantă, astfel putând aduce un plus valoare care să susţină dezvoltarea urbană a oraşului. România şi Elveţia au dezvoltat un parteneriat pentru susţinerea muzicienilor români şi elveţieni. Sighişoara este o localitate predestinată pentru ca artiştii să se manifeste. Voi susţine Festivalul Academia Sighişoara şi le voi transmite artiştilor elveţieni că există deschidere din partea Primăriei pentru dezvoltarea proiectelor culturale (...) Sunt mai multe programe, pe mai mulţi ani, cu valoare de câteva milioane, prin care pot fi finanţate proiecte frumoase pentru Sighişoara", a declarat ambasadorul Arthur Mattli, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Sighişoara, potrivit agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Radiografie la fața locului! Detaliul care le-ar fi putut scăpa anchetatorilor în cazul uciderii lui Emi Pian: ‘Erau mai mulți din clanul Rinu’ (surse)

Potrivit comunicatului, în cadrul discuţiei dintre ambasadorul Arthur Mattli şi primarul Ovidiu -Dumitru Mălăncrăvean, au fost abordate aspecte legate de sprijinul pe care Confederaţia Elveţiană îl poate acorda pentru proiectele Sighişoarei, despre susţinerea şi dialogul dintre mediul privat şi administraţia publică locală, continuarea proiectului cultural al Festivalului "Academia Sighişoara" şi dezvoltarea altor proiecte care să atragă artişti de valoare internaţională.

"Mulţumim pentru vizita de astăzi Excelenţei Sale, domnului ambasador Arthur Mattli şi domnului director Hermann Povel (reprezentantul investitorului elveţian în Sighişoara, SC Sefar SRL, n.r.). Dorim să dezvoltăm şi în continuare proiecte cu aceşti parteneri de nădejde în domeniul cultural, educaţional, al mediului de afaceri şi al Sănătăţii", a arătat primarul Ovidiu- Dumitru Mălăncrăvean.

Citește și: Lovitură pentru Liviu Dragnea! Va rămâne în spatele gratiilor

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre sistemul de învăţământ dual, implementat cu succes în ţări precum Elveţia sau Germania, şi despre sistemul de sănătate.

"Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România i-a dat asigurări primarului Sighişoarei că şi sistemul de sănătate va fi sprijin în continuare de comunitatea elveţiană în special prin intermediul investitorilor elveţieni", se precizează în comunicatul citat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.