Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul României la Chişinău sugerează că declaraţiile unioniste ale lui Traian Băsescu au fost interpretate greşit

basescu

De asemenea, el a dat asigurări că Uniunea Europeană nu va permite un eşec în Republica Moldova similar celui din Ucraina.

'Preşedintele României, Traian Băsescu, nu este responsabil de felul în care declaraţiile sale sunt tălmăcite. Preşedintele Băsescu declară că România a susţinut şi va continua să susţină independenţa, suveranitatea Republicii Moldova, precum şi dreptul de a-şi alege calea pe care doreşte să meargă', a menţionat el în cadrul unei emisiuni la Pro TV Chişinău, scrie Unimedia.

În acelaşi timp, Marius Lazurca a calificat drept o 'gafă diplomatică' declaraţiile recente ale preşedintelui parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, potrivit cărora 'Traian Băsescu nu este luat de nimeni în serios'. 'Un şef de stat al Uniunii Europene este de luat în serios de către un stat care aspiră să fie sprijinit de statele UE, mai cu seamă de statele vecine. Orice ar spune acest preşedinte al unui stat membru', a subliniat diplomatul român.

Potrivit IPN, Marius Lazurca a adăugat că România va ajuta necondiţionat Republica Moldova în cazul unei instabilităţi naţionale sau tulburări regizate, care ar putea afecta parcursul european al ţării. Tocmai în acest context, România ar putea propune o ofertă politică prin care să se evite situaţiile de genul celor din Ucraina. 'Preşedintele Băsescu spune că UE, prin urmare România, nu-şi mai pot permite un al doilea eşec la fel de răsunător ca cel din Ucraina şi Armenia. Este un semnal de alarmă pe care Traian Băsescu îl lansează colegilor săi din UE, că asemenea scenarii sunt oricând posibile la frontiera cu UE', a subliniat ambasadorul român.

În ce priveşte gazoductul Iaşi-Ungheni, Marius Lazurca a dat asigurări că acesta va fi funcţional din primăvara acestui an. Însă pentru ca prin acesta să poată fi alimentaţi toţi consumatorii din Republica Moldova vor mai fi necesare investiţii de aproximativ 100 de milioane de euro.

Sursa: AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.