Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul rus în România, declarație controversată despre SUA: 'Știți cum citesc abrevierea? Statele Unite ale Amneziei'. Atac dur la adresa NATO

Valery Kuzmin

Ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, a declarat, îmtr-un interviu pentru MEDIAFAX, că NATO și-a pierdut rațiunea de a exista și scopul de cel puțin 30 de ani, iar legat de investițiile rusești în România, că ele sunt în mare parte investiții ale filialelor europene.

“Nu pot să spun și nimeni nu se așteaptă ca toate diferențele de poziție dintre Moscova și București să fie netezite cu ușurință și îndepărtate. Nu. Dar cu voința politică reciprocă am putea însănătoși relațiile noastre, mai puțin încărcate cu retorici neprietenoase, fără a dăuna sau a încălca angajamente”, a declarat ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, într-un interviu acordat agenției MEDIAFAX.

Judecătoarea Nicoleta Ţînţ, primele declaraţii după ce a fost aleasă preşedinte al CSM

Întrebat de investițiile rusești în România, oficialul a spus: "Spuneți-mi, vă rog, care este rating-ul investițiilor olandeze în România? Îmi puteți spune? Investițiile sunt calculate într-un mod specific. Există investiții directe și cele indirecte. Spre exemplu, investițiile corporațiilor rusești în România sunt în mare parte investiții ale filialelor europene și sunt calculate ca și cum sunt olandeze, austriece și altele. Ăsta este un mic secret, dacă nu-l știți. Spre exemplu, benzinăriile Lukoil pot fi văzute peste tot în țară. Petrotel Lukoil este una dintre cele mai mari rafinării. Cât crezi că valorează?"

"Resursele strategice și tot ce avem aici nu reprezintă doar petrol și gaze. Există și altele. Spre exemplu, este o companie producătoare de țevi de metal a domnului Pumpianski, om de afaceri rus. Sediul central al companiei, dacă nu greșesc, este undeva în SUA. Atitudinea mea față de SUA este diferită. Știți cum citesc această abreviere (SUA-n.r.)? Statele Unite ale Amneziei", a afirmat Valery Kuzmin.

Acesta a vorbit și despre NATO și utilitatea structurii: "NATO și-a pierdut rațiunea de a exista și scopul de cel puțin 30 de ani, odată cu căderea Zidului Berlinului și desființarea Pactului de la Varșovia, și, evident, odată cu dezmembrarea URSS și abandonarea doctrinei comuniste. Acesta lucru apare în Constituția noastră".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.