Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul Rusiei în Germania a comentat înțelegerea la care au ajuns SUA și Germania privind proiectul 'Nord Stream 2'

themoscowtimes.com
Nord Stream 2

Ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Neciaev, a comentat înțelegerea la care au ajuns Statele Unite și Germania pe marginea proiectului ”Nord Stream 2”, informează RT. ”Suntem extrem de surprinși de conținutul și de tonul ”Declarației comune a Statelor Unite și Germaniei privind susținerea Ucrainei, securitatea energetică europeană și obiectivele climatice”, publicată la 21 iulie”, a spus diplomatul, citat de agenția TASS.

El a declarat că ”documentul este plin de paragrafe odioase despre ”activitatea agresivă și distructivă” a Rusiei”.

Neciaev a menționat că ”Rusia nu a folosit niciodată resursele energetice în calitate de armă și ca instrument de presiune”.

”Considerăm că acest stil de comunicare internațională este de neacceptat”, a anunțat ambasadorul.

Potrivit spuselor sale, ”Rusia nu este țara căreia i se pot pot lansa ultimatumuri, pentru care iau alții decizii sau căreia i se pot impune, cu aroganță, obligații”.

”Suntem în stare să ne determinăm singuri politica, inclusiv cea energetică, în mod suveran, fără amestec din afară, bazându-ne pe propriile interese și pe experiența unei îndelungate cooperări reciproc avantajoase cu parteneri străini”, a adăugat diplomatul.

Miercuri, adjunctul Secretarului de Stat al SUA pentru Europa și Eurasia, Victoria Nuland, a anunțat că Washingtonul a ajuns la înțelegere cu Germania în privința proiectului ”Nord Stream 2”. Ceva mai târziu, biroul de presă al Kremlinlui a declarat că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a discutat, telefonic, cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, despre realizarea proiectului ”Nord Stream 2”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.