Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ambasadorul SUA, mesaj important după anunțul privind sistemele de rachete Patriot: Ce a declarat MApN

Hans Klemm

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a felicitat autorităţile române în contextul anunţului făcut de Agenţia de Cooperare pentru Apărare şi Securitate (Defense Security Cooperation Agency) referitor la posibila achiziţie a şapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tipul PATRIOT.

Aprecierea a fost făcută în cadrul întâlnirii de miercuri, la sediul MApN, dintre ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, şi ambasadorul Hans Klemm, în cadrul primei întâlniri cu echipa Ambasadei de la preluarea mandatului ministerial.

Citește și: Guvernul Tudose lovește în companii! Ce MĂSURĂ OBLIGATORIE ar urma să intre în vigoare la 1 august

"Agenda discuţiilor a inclus continuarea şi aprofundarea unor teme de interes comun, precum evoluţia relaţiilor bilaterale între cele două armate, Parteneriatul Strategic România - SUA şi necesitatea consolidării cooperării în regiune", informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN) transmis miercuri AGERPRES.

Ministrul român a reiterat parteneriatul solid pe linie militară, fiind subliniate numărul crescut al exerciţiilor în comun pe care cei doi aliaţi le desfăşoară anul acesta în regiune şi stadiul implementării măsurilor adoptate în urma Summit-ului de la Varşovia.

De asemenea, Ţuţuianu a exprimat aprecierea faţă de angajamentul ferm al SUA pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre, prin întărirea măsurilor de descurajare şi apărare stabilite la Varşovia.

"Cu această ocazie, ambasadorul Klemm a felicitat autorităţile române în contextul anunţului făcut de Agenţia de Cooperare pentru Apărare şi Securitate (Defense Security Cooperation Agency) referitor la posibila achiziţie a şapte sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM), de tipul PATRIOT, configuraţia 3 plus. Ministrul Adrian Ţuţuianu a exprimat convingerea că realizarea acestui program va întări capacitatea de apărare a României, va consolida flancul estic al Alianţei şi va dezvolta şi consolida Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA", se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Citește și: Rise Project își extinde ancheta, Gabriela Firea vizată. Reacția primarului general al Capitalei

Ministerul Apărării Naţionale precizează că va informa periodic opinia publică referitor la derularea programului de înzestrare cu sistemele HSAM.

Alte teme aflate pe agenda întâlnirii au fost stadiul implementării Iniţiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative/ERI) şi necesitatea intensificării eforturilor comunităţii internaţionale de contracarare a ISIL/DAESH, România rămânând ferm angajată în această direcţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.