Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amendă de 5.000 de lei pentru o femeie care nu şi-a microcipat câinele

Reddit
Caine

Proprietara unui câine de rasă comună a fost amendată cu 5.000 de lei de Poliţia Locală Bucureşti pentru că nu a microcipat patrupedul.

Femeia de 42 de ani locuieşte la curte, într-un imobil din Sectorul 3 al Capitalei şi creşte un câine de rasă comună, pe care nu l-a microcipat, nu l-a înregistrat în Registrul de Evidenţă al Câinilor cu Stăpân şi nu i-a făcut carnet de sănătate, au precizat reprezentanţii Poliţiei Locale Bucureşti, joi, pe Facebook. Poliţia a constatat aceste nereguli, prima dată, la mijlocul lunii martie, când deţinătoarea câinelui a fost sancţionată contravenţional cu avertisment şi i s-a pus în vedere ca, într-un termen rezonabil, să intre în legalitate.

"Zilele trecute, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au revenit pentru verificări şi au constatat că niciuna dintre obligaţiile legale nu fusese îndeplinită. Mai mult, pe un ton răstit, proprietara animalului le-a spus poliţiştilor locali că la ea în curte face ce doreşte, nu ce spune legea. (...) Pentru că a refuzat să semneze procesul verbal, acesta îi va fi comunicat prin poştă", au menţionat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Proprietarii sau deţinătorii de câini, persoane fizice sau persoane juridice, au obligaţia identificării acestora prin microcipare sau prin alt mijloc de identificare stabilit de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Nerespectarea acestei obligaţii constituie contravenţie şi se sancţionează au amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.