Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințare majoră la Marea Neagră: rușii au mobilizat 5 nave și un submarin echipate cu 44 de rachete Kalibr (armata Ucrainei)

Navy Recognition
Kalibr racheta

Amenințarea atacurilor cu rachete ale Federației Ruse din Marea Neagră rămâne ridicată, transmite armata Ucrainei. În Marea Neagră, rușii au concentrat 44 de rachete de croazieră de tip Kalibr, a declarat Natalia Gumenyuk, șefa centrului de presă al forțelor de protecție și apărare ale Comandamentului Operațional "Sud".

"Până în această dimineață, în această parte a Mării Negre sunt 5 nave de suprafață și un submarin echipate cu 44 de rachete de croazieră din clasa Kalibr.

Aceste rachete amenință nu numai regiunile sudice, nu numai coasta Ucrainei, raza lor de acțiune de distrugere a țintelor terestre este mai mare de 2 mii de kilometri.

Aceasta este o armă foarte importantă care poate fi folosită, iar amenințarea este foarte puternică", a subliniat Humenyuk, informează ZN.ua.

Vezi și: Raport al Ministerului Apărării din Marea Britanie: 'armele învechite' ale Rusiei nu fac față Ucrainei, în timp ce 55% din forțe au fost eliminate în Donbas

Pe 20 iunie, forțele ruse au lansat un atac masiv cu 14 rachete asupra a patru zone din sudul Ucrainei în doar trei ore.

Vezi și: Elveția a fost aliata Germaniei naziste, iar acum îi sprijină pe ruși: a importat aur rusesc pentru prima dată de la atacarea Ucrainei .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.