Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenințările occidentului sunt puse în practică - Banca Angliei aplică o lovitură devastatoare regimului Maduro

RTV.net
nicolas maduro

Banca Angliei a împiedicat reprezentanţi ai lui Nicolas Maduro să retragă aur în valoare de 1,2 miliarde de dolari, dezvăluie Bloomberg, aplicându-i o nouă lovitură preşedintelui venezuelean, care depune efortui să-şi salveze aurtoritatea, relatează CNN, preluat de news.ro.

Potrivit Bloomberg, care citează surse anonime la curent cu acest subiect, aurul constituie o parte semnificativă a rezervelor valutare în valoare de opt miliarde de dolari deţinute de către Banca centrală venezueleană.

CNN precizează că nu a putut confirma din surse independente aceste informaţii şi că încearcă să obţină o reacţie din partea reprezentanţilor lui Maduro.

Bank of England a luat această decizie după ce oficiali americani de rang înalt au îndemnat Guvernul britanic să-i împiedice accesul lui Maduro la activele ţării sale şi să-i ofere acces opozantului Juan Guaido, care s-a autoproclamat ”preşedinte” interimar al ţării, potrivit Bloomberg.

Sebastian Ghiță, atac devastator la adresa lui Kovesi - Era șefa unui grup infracțional organizat

Londra s-a alăturar sâmbătă Statelor Unite care l-au recunoscut deja şi altor ţări care au anunţat că-l vor recunoaşte pe Guaidó drept preşedinte interimar al Venezuelei, în cazul în care nu se convoacă alegeri în ţară în termen de opt zile.

”Ne aflăm alături de Statele Unite şi afirmăm că Adunarea Naţională (venezueleană) şi preşedintele său Juan Guaidó sunt cel mai bine plasaţi să conducă Venezuela în vederea restaurării democraţiei, economei şi libertăţii sale”, a declarat secretarul de stat britanic Alan Duncan.

Banca Angliei a anunţat sâmbătă, într-un comunicat, că furnizează servicii de păstrarea aurului unei mare număr de clienţi, dar că nu comentează cu privire la aceste relaţii.

”În toate operaţiunile sale, banca respectă cele mai stricte norme de gestionare a riscului şi respectă toate legile în vigoare, inclusiv sancţiunile financiare aplicabile”, precizează banca în comunicat.

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat vineri, într-un comunicat, că intenţionează să folosească instrumente economice şi diplomatice pentru a se asigura că toate tranzacţiile comerciale cu Guvernul venezuelean sunt «compatibile» cu Guvernul Venezuelei recunoscut de către Statele Unite şi condus de Juan Guaidó.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.