Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii, britanicii și ucrainenii intră în coasta Rusiei: exerciții militare în Georgia; participă și România

Ria.ru
Rusia, Marea Neagră

Ministerul georgian al Apărării a anunțat un exercițiu militar de amploare. Peste 2.400 de militari vor lua parte la exercițiul multinațional comun Noble Partner 2022, la care participă Statele Unite, dar și România.

Pentru prima dată, militarii din Japonia și Suedia vor lua parte la ele, a precizat ministerul. Pe lângă acestea, la aceste exerciții vor participa militari georgieni și americani, din Bulgaria, România, Moldova, Grecia, Marea Britanie, Turcia, Slovacia, Norvegia, Ungaria, Lituania, Azerbaidjan, Germania, Bosnia și Herțegovina, Estonia, Polonia, precum și militari ai brigăzii multinaționale Lituania-Polonia-Ucraina.

Scopul exercițiilor din Ministerul Apărării este să "crească pregătirea și interoperabilitatea între Georgia, Statele Unite, partenerii regionali și aliați pentru a asigura un mediu stabil și sigur în regiunea Mării Negre".

Data începerii exercițiilor nu este anunțată. Aceste exerciții vor avea loc în Georgia pentru a șasea oară. Ele au loc din 2015.

Săptămâna trecută, Ministerul georgian al Apărării a informat că echipamentele militare americane au început deja să sosească în țară din Germania, care va fi implicată în exerciții.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.