Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii joacă tare în războiul împotriva comuniştilor: Coreea de Nord, aproape de colaps

kim jong un

Statele Unite au interzis oficial vineri tuturor instituțiilor financiare americane să deschidă sau să dețină conturi în numele băncilor nord-coreene, transmite Reuters. Măsura, anunțată din iunie, reprezintă o extindere a sancțiunilor împotriva Coreei de Nord, ca urmare a testelor nucleare și cu rachete efectuate de această țară, în ciuda rezoluțiilor ONU.

Citeşte şi: Confruntări violente în Italia între poliţişti şi manifestanţi: Premierul, contestat dur / VIDEO

Departamentul Trezoreriei SUA afirmă că Phenianul folosea companii paravan și intermediari pentru a desfășura operațiuni financiare ilicite, cu scopul de a finanța proliferarea armelor de distrugere în masă și de a ocoli sancțiunile internaționale. "Astfel de fonduri nu își au locul în niciun sistem financiar respectabil", a declarat Adam Szubin, subsecretarul de stat al Trezoreriei responsabil cu combaterea terorismului și culegerea de informații financiare. El a precizat că legislația americană interzicea deja tranzacțiile cu instituții financiare nord-coreene.

Citeşte şi: Denise Rifai, devoalări din spatele interviului care a 'incendiat' toată presa: 'Cauze false'

În iunie, Departamentul Trezoreriei calificase Coreea de Nord drept "o preocupare majoră privind spălarea de bani". După cel mai recent test nuclear nord-coreean, din 9 septembrie, SUA insistă pentru înăsprirea sancțiunilor ONU împotriva Phenianului. Eficiența unor astfel de sancțiuni depinde însă de sprijinul Chinei, care nu pare să coopereze, comentează Reuters. În ceea ce privește sancțiunile americane, guvernul de la Beijing și-a exprimat, în iunie, opoziția față de orice utilizare a legislației interne a unei țări pentru a impune sancțiuni unilaterale împotriva unei alte țări, reamintește agenția, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.