Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Americanii trimiși de Joe Biden să producă energie nucleară în România au mers să ia binecuvântare de la ÎPS Nifon

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, s-a întâlnit cu responsabilii Nuclearelectrica și NuScale Power pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici (SMR) în România.

Președintele SUA, Joe Biden, a anunţat recent că a aprobat un grant în valoare de 14 milioane de dolari pentru o nouă etapă a programului de dezvoltare a reactoarelor modulare mici în România, la Doicești, jud. Dâmbovița.

Din delegația care s-a întâlnit cu IPS Nifon au făcut parte: Cosmin Ghiță, Director General Nuclearlectrica, John Hopkins, Președinte și Director General NuScale Power, și Wadie Jospeh Habboush, Chief executive officer în cadrul Habboushgroup.

Ei au prezentat caracteristicile tehnologiei NuScale, a siguranței acesteia și a etapelor de dezvoltare, a stadiului proiectului din SUA, aflat în prezent în faza de dezvoltare în Idaho, precum și a etapelor Studiilor de inginerie și proiectare pentru proiectul SMR din România, lângă Târgoviște.

Delegaţia a subliniat oportunitatea dezvoltării unei surse de energie ieftine și foarte sigure pentru mediu, scrie basilica.ro.

Mitropolitul Nifon a prezentat delegației specificul spiritual și cultural al județului Dâmbovița și al orașului Târgoviște şi a subliniat nevoia de dezvoltare economică și industrială pentru a putea astfel susține actul cultural și educațional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.