Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amsterdam deschide primul muzeu din lume dedicat muzicii electronice

casti muzica

Primul muzeu din lume dedicat muzicii electronice va fi deschis, luna aceasta, la Amsterdam. „O experienţă high-tech pentru a aduce omagiu culturii internaţionale a muzicii electronice”, acesta este obiectivul Muzeului „Our House”, informează News.ro.

Jans Jeroen, DJ, producător şi fost director artistic la ID&T - companie de evenimente care a organizat Electric Zoo şi Tomorowland - se află la originea proiectului, scrie Le Figaro.

Pasionat de muzica electronică, Jeroen, care lucrează în idustrie de peste 25 de ani, şi-a imaginat un muzeu „modern”, care poartă vizitatorul într-o experienţă imersivă şi senzorială.

„Our House” va propune o călătorie în istoria muzicii electronice, de la originile sale în ghetourile din Chicago în anii 1980 până în zilele noastre.

Vizitatorii vor putea trece dintr-o instalaţie în alta pentru a descoperi de fiecare dată o poveste diferită. Parcursul se structurează în jurul a trei piloni: istorie, tehnologie şi comunitate. Clădirea de 1.800 de metri pătraţi va găzdui mai mult de 30 de instalaţii şi va primi grupuri de câte 100 de vizitatori.

Edificiul nu a fost ales la întâmplare, acesta a fost timp de peste 40 de ani un club legendar dedicat scenei underground olandeze: iT. Clubul a fost unul dintre primele care a difuzat muzică house.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.