Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall a reiterat angajamentul României privind procesul de extindere a Uniunii Europene, în cadrul Summitului de la Salonic

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Viceprim-ministrul Ana Birchall a reiterat angajamentul României privind procesul de extindere a Uniunii Europene, în cadrul celei de-a treia ediţii a Summitului de la Salonic dedicat perspectivelor europene, conectivităţii, dezvoltării industriale şi cooperării în Balcanii de Vest, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Guvern, vicepremierul Ana Birchall a participat, joi şi vineri, la Summitul de la Salonic organizat sub egida Preşedinţiei Republicii Elene.

Birchall a participat la două dintre sesiunile reuniunii - "Cooperarea regională ca parte a integrării europene" şi "Securitatea energetică în regiune", în cadrul cărora a prezentat mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă.

"Cooperarea regională, ca vector al consolidării relaţiilor de bună vecinătate, consolidarea încrederii, stabilitatea şi securitatea în Europa de Sud-Est sunt realităţi concrete care au fost posibile datorită importanţei pe care ţările noastre o acordă dialogului regional. Interesul nostru comun este acela de a transforma această zonă într-un loc prosper şi sigur, în beneficiul cetăţenilor săi, prin proiecte concrete de interconectare a reţelelor de transport şi de energie", a subliniat Birchall.

Potrivit comunicatului, în ceea ce priveşte priorităţile Guvernului Dăncilă în regiunea Balcanilor de Vest, Ana Birchall a reiterat angajamentul României privind procesul de extindere a Uniunii Europene.

Citește și: O ceremonie funerară privată a fost organizată pentru scriitorul şi ilustratorul Stan Lee

"România îşi menţine angajamentul faţă de proiectul european şi faţă procesul de extindere a UE. Salutăm faptul că extinderea a reprezentat un obiectiv important pe agenda celor două preşedinţii consecutive ale Consiliului UE - bulgară şi austriacă. România va asigura continuitatea acestui proces şi îi va acorda o atenţie deosebită pe perioada exercitării Preşedinţiei rotative a Consiliului UE", a transmis vicepremierul.

Birchall a avut, în marja summitului, o serie de întrevederi cu înalţi oficiali prezenţi la reuniunea de la Salonic, printre care prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov, prim-ministrul Serbiei, Ana Brnabic, guvernatorul Regiunii Macedoniei Centrale, Apostolos Tzitzicostas, primarul oraşului Salonic, Yannis Boutaris.

"În cadrul întrevederilor au fost discutate oportunităţile cooperării în Balcanii de Vest şi aprofundarea relaţiilor economice între ţările din regiune, în contextul în care România va deţine Preşedinţia rotativă a Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019", se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.