Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Maria Pătru, dezvăluiri explozive după ce a fost achitată: 'A dezvoltat o obsesie personală față de mine'

Ana Maria Pătru,

Ana Maria Pătru, fostă șefă AEP, a vorbit la ”Ediție specială” de verdictul în primă instanță în dosarul de corupție în care a fost inculpată. Fosta șefă AEP consideră că achitarea sa este firească.

”Mi se părea o soluție firească. Dar, raportat la ce s-a întâmplat în ultimii ani, știind că sunt oameni nevinovați care stau în pușcărie pentru că nu au avut un magistrat corect. Eu am avut noroc că am avut un judecător care a vrut să înțeleagă ce s-a întâmplat în dosar” a spus Ana Maria Pătru, la Antena3.

Ana Maria Pătru a afirmat că nu a putut spune în fața instanței decât o mică parte din lucrurile care i s-au întâmplat la DNA Ploiești.

”În postura de inculpat, dacă mergi să te victimizezi, nu pari atât de credibil. Lupta mea a fost alta, nu să povestesc josniciile care s-au întâmplat acolo, ci să aduc probe și să arăt că sunt nevinovată”, a continuat ea.

Vreme neobişnuită pentru luna ianuarie. Prognoza pentru prima jumătate a săptămânii

Despre motivele pentru care consideră că a fost arestată, Ana Maria Pătru a spus că a intrat într-un război politic care nu era al său și pe care nu l-a conștientizat, dar și că ”acest individ (Lucian Onea n.r.) era un obsedat de mine ca persoană, dar mai avea o obsesie: își dorea foarte mult să distrugă vieți, să aresteze oameni, dar nu pe oricine, ci șefi de instituții, judecători, oameni politici. (...) Avea impresia că o să ajungă procuror șef în locul doamnei Kovesi. (...) Onea mă urmărea cu șase luni înainte, neoficial. Oficial, am avut mandat de doar trei zile. A dezvoltat o obsesie personală față de mine.”

Întrebată dacă a fost hărțuită sexual, răspunsul a fost ”da”.

Mihai Gâdea a prezentat o înregistrare a unei convorbiri dintre Ana Maria Pătru și Irina Socol, aceasta din urmă denunțător în numeroase dosare la DNA, care îi spunea fostei șefe a AEP că, dacă vrea musai un avocat, atunci va vorbi cu Laura Codruța Kovesi pentru a-i găsi unul.

Ana Maria Pătru a relatat și cum i s-au cerut denunțuri și informații privindu-i pe mulți dintre politicienii de la vârf, de la Victor Ponta și Liviu Dragnea, până la întrebări legate de Klaus Iohannis.

Tribunalul Bucureşti a dispus luni achitarea fostului preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP) Ana-Maria Pătru, într-un dosar în care aceasta a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, fiind acuzată că a primit 275.000 euro de la o firmă pentru a-i asigura câştigarea unor contracte din bani publici.

Instanţa a mai dispus ridicarea sechestrului pus pe averea Anei-Maria Pătru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.