Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiștii trag un SEMNAL de ALARMĂ, după fluctuațiile bursei: cei doi factori care vor influența economia

galacticconnection.com
colaps bursa financiar

Volatilitatea bursei de pe Wall Street va depinde săptămâna viitoare de doi indicatori importanţi referitori la inflaţia din Statele Unite, o creştere peste aşteptări a acestora fiind posibil să declanşeze un nou val de scăderi ale acţiunilor, potrivit analiştilor intervievaţi de Reuters.

Citește și: Tăriceanu se DEZLĂNŢUIE: Atac DUR după scutirile pentru IT-işti. Ce le transmite românilor vizaţi de Declaraţia 600 / VIDEO

Dacă indicele preţurilor de consum pentru luna ianuarie, care va fi publicat miercuri de Departamentul Muncii, şi indicele preţurilor de producţie, care va urma joi, vor depăşi estimările investitorilor, sunt probabile noi vânzări de acţiuni.

Preţurile de consum din Statele Unite au crescut în decembrie cu 2,1% în termeni anuali, iar estimările arată că indicatorul a rămas la acelaşi nivel în ianuarie.

”Dacă indicatorul va fi mai ridicat, acesta va creşte incertitudinile, dar dacă va fi sub estimări, randamentele obligaţiunilor ar putea scădea, iar acţiunile vor creşte puternic”, a spus Jason Ware, director pentru investiţii şi economist şef la Albion Financial Group în Salt Lake City, Utah.

Piaţa de capital a devenit în această lună extrem de sensibilă la inflaţie. Vânzările de acţiuni de  la începutul acestei săptămâni au fost provocate în mare parte de datele lunare referitoare la piaţa muncii, publicate pe 2 februarie, care au arătat cea mai mare creştere anuală a venitului mediu pe oră de după iunie 2009.

Măsurile recente de reducere a impozitelor, care ar putea stimula creşterea economică, perspectiva ca guvernul să se împrumute mai mult pentru a finanţa deficitul  bugetar mai mare şi majorarea salariilor au dus la creşterea randamentelor titlurilor Trezoreriei americane pe termen de 10 ani aproape de 3%,  cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani.

Atractivitatea acţiunilor a scăzut, iar investitorii se tem că inflaţia ridicată va obliga Rezerva Federală să majoreze dobânzile pentru împrumuturile pe termen scurt într-un ritm mai ridicat decât cel luat în calcul de pieţele financiare în prezent.

Îngrijorarea investitorilor legată de inflaţie este reflectată de datele firmei de servicii financiare Lipper, care arată că fondurile investite în obligaţiunile protejate de inflaţie au atras plasamente de 859 de milioane de dolari pe ansamblul săptămânii, cele mai mari după noiembrie 2016.

Preşedintele Rezervei Federale din New York, William Dudley, a declarat joi că estimarea băncii centrale, care prevede trei majorări de dobânzi în acest an, ”pare încă o prognoză foarte rezonabilă”, dar a adăugat că există potenţial pentru mai multe măsuri, dacă economia va fi mai puternică.

Traderii anticipează că există o probabilitate de 84,5% ca Fed să majoreze dobânda de politică monetară cu 0,25 puncte procentuale, la reuniunea din luna martie a instituţiei, potrivit datelor Thomson Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.