Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ Ce EFECTE produce legea semnată de Iohannis prin care o secție a ANAF se desființează

ANAF
anaf

Desființarea Direcției de combatere a fraudelor din ANAF, după ce președintele a promulgat legea privind unele măsuri referitoare la inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, repară o situație care a apărut în urmă cu șase ani, conform Mediafax.

Legea va permite transferul celor 292 de inspectori fiscali care erau angajații ANAF dar care erau detașați, din februarie 2014, la parchete.

Inspectorii fiscali furnizau procurorilor, la cerere, constatări tehnico-științifice ca mijloace de probă, efectuau investigații financiare în vederea indisponibilizării de bunuri, precum și alte verificări în materie fiscală.

Soluția detașării indisponibiliza două categorii de posturi: atât posturile de inspectori antifraudă din cadrul Direcției de Combatere a Fraudelor, structură unde erau numiți, cât și posturile de specialiști din cadrul parchetelor, pe care aceștia sunt detașați, situație care a condus, conform expunerii de motive a proiectului de lege, la deficiențe de natură tehnică și managerială atăt la nivelul Direcției de combatere a fraudelor cât și al parchetelor.

Direcția de combatere a fraudelor funcționa, conform unei ordonanțe de urgență din 2013, doar în vederea detașării inspectorilor antifraudă la parchete, și, în condițiile în care se optează pentru trecerea inspectorilor antifraudă pe posturi de specialiști la parchete, nu se mai justifică menținerea structurii.

Posturile din cadrul direcției de combatere a fraudelor astfel desființată vor rămâne la Agenția Națională de Administrare Fiscală, respectiv în cadrul Direcției generale antifraudă fiscală, urmând ca această structură să le utilizeze, în funcție de nevoile proprii, în domeniul fiscal și vamal.

Persoanele care ocupau funcția de inspector antifraudă în direcția desființată vor fi preluate de parchete pe posturi de specialist.

Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede transferarea inspectorilor din cadrul Direcției Antifraudă către parchete, pe post de specialiști și reorganizarea Direcției de combatere a fraudelor. Inspectorii antifraudă vor efectua constatări tehnico-științifice la cererea procurorului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.